NOAPTEA BUFONILOR


Data și ora:
Bilete:
20 lei; Redus 15 lei
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania

Despre

NOAPTEA BUFONILOR
după A.P. Cehov și W. Shakespeare

Versiune scenică de Alexa Visarion, REGIA: Alexa Visarion; SCENOGRAFIA: Alin Gavrilă; CONCEPT COREGRAFIC: Adriana Bârză; ILUSTRAȚIA MUZICALĂ : Alexa Visarion; ASISTENT REGIE: Dana Taloș; DISTRIBUŢIA: Ilie Gheorghe, Marian Râlea, Veronica Arizancu, Ioana Cosma

Alexa Visarion propune pentru prima sa colaborare cu Teatrul Național din Sibiu o versiune scenică proprie după texte de Cehov și Shakespeare. Pornind de la „Cântecul lebedei“ – pe care Cehov o considera „cea mai mică dramă din lume” – Alexa Visarion s-a îndreptat spre Shakespeare, cu dorința și ambiția de a-i aduce împreună pe cei doi dramaturgi care au exprimat, fiecare în stilul său, existența tragi-comică a ființei în universul teatral.
Spectacolul este un omagiu adus Teatrului și Actorului. În rolurile principale, doi actori de excepție și o întâlnire artistică inedită: Ilie Gheorghe și Marian Râlea. Ilie Gheorghe este Actorul, cel care se găsește întotdeauna la rampă. Marian Râlea este sufleorul, cel nevăzut de public, dar care devine acum partenerul de scenă al Actorului, într-un dialog ce reconstituie fragmente din marile texte dramatice. „Noaptea bufonilor“ este un amestec de râs și plâns, de dramă și bufonerie, de melancolie și violență. Un spectacol alcătuit din cuvinte și din tăceri, în egală măsură. Iar la final, așa cum spune Alexa Visarion, „rămâne ecoul“.

Fotografii