Noaptea Muzeelor la Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România în Casa Teutsch din Sibiu


Data și ora:
Bilete:
Intrarea libera
Gazdă:

Str. Mitropoliei Nr. 30, Sibiu
Organizator:

Despre

Noaptea Muzeelor la Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România în Casa Teutsch din Sibiu

În cadrul evenimentului cunoscut drept NOAPTEA MUZEELOR, care în anul 2016 are loc sâmbătă 21 mai 2016, Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România, situat în Casa Teutsch (Sibiu, str. Mitropoliei 30) este vizitabil gratuit între orele 10:00-22:00. De asemenea, vizitatorii pot beneficia de ghidaj gratuit în limba română, de la ora 19:00 şi de la ora 20:30.
Muzeul deschis în 2007 prezintă în circuitul de vizitare peste 800 de ani de istorie a saşilor transilvăneni şi a bisericii lor. Prin exponate de excepţie, expoziţia permanentă documentează istoria colonizării, construirea cetăţilor bisericeşti, viaţa cultică şi comunitară, precum şi învăţământului confesional – toate acestea cu referire la contextul istoric, textele ataşate, structurate tematic, alcătuind, astfel, o imagine de ansamblu. Piesele de mobilier bisericesc şi o veritabilă colecţie de vase de cult fac din acest muzeu un lăcaş al memoriei Bisericii Evanghelice C.A.
Expoziţiile temporare, legate tematic de tradiţia locurilor, de comunitate sau de biserică, completează şi actualizează invitaţia de a cunoaşte acest spaţiu al memoriei cultice.
Expoziţia temporară TRANSSYLVANIA MYTHOLOGICA, găzduită actualmente, prezintă publicului o selecţie din lucrările de grafică ale artistei Sieglinde Bottesch, donate Muzeului din Casa Teutsch. Lucrările constituie ilustraţii de legende şi proverbe săseşti ale mai multor publicaţii apărute între anii 1978 şi 2001.
În afara Nopţii Muzeelor, programul de vară a Muzeului Bisericii Evanghelice C.A. este luni-sâmbătă, orele 10:00-17:00. Închis duminică şi de sărbători legale şi religioase. Ghidaje cu programare prealabilă sunt oferite în limba română, germană sau engleză.Contact: 0269 206730, coord. muzeu: 0731 001364; www.teutsch.ro

Fotografii