„O zi de vară”, regia Ofelia Popii - ÎN DIRECT pe Scena Digitală

Eveniment online  |  Teatru

Data și ora:
Bilete:
30 lei/ Persoană
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania

Despre

Două personaje, o singură mare problemă existențială – a te sinucide sau nu. Mai precis, o viață devine insuportabilă atunci când destinul ți se dezvăluie ca o farsă permanentă, punându-ți mereu bețe în roate, sau atunci când până și cele mai mărunte capricii îți sunt satisfăcute? Se întrevăd astfel începuturile unei prietenii care i-ar putea ajuta pe Neizbut și Izbut să descopere adevărata valoare a unei vieți umane.
Într-un context social opac, dominat de egolatrie, aventura (filozofică?) vecină cu tragicomedia propusă de Mrożek ne invită să descoperim în fericirea împărtășită prin acte de bunătate și sacrificiu poate singura formă de a ne salva și de a aprecia frumusețea propriei vieți.
„Trăim în izolare și murim în singurătate. Destinul este propriul psihic care ne conduce cu o voință ce nu ne aparține. Avem nevoie de celălalt pentru a găsi un scop, un sens într-o competiție care duce la exterminare. Ce înseamnă să pierzi? Ce înseamnă să câștigi? Ce e nevoia asta aproape animalică de a fi câștigător? În câteva clipe, în timpul unei vieți care ține cât o zi, salvarea este râsul. Trăim în clișee, ne construim reguli pe care le spargem ca să construim alte reguli, luptăm pentru libertăți care nu fac altceva decât să ne constrângă. Râsul, el singur, eliberează. Să râdem atunci de viață și moarte, de dragoste și ură, de ideea de om! ”
Ofelia Popii

O ZI DE VARĂ
de Sławomir Mrożek
Regia: Ofelia Popii
Asistent regie și sufleur: Corina Predescu
Manager proiect: Claudia Maior
Distribuția: Izbut - Adrian Matioc și Neizbut - Ciprian Scurtea

𝘉𝘪𝘭𝘦𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘱𝘰𝘵 𝘧𝘪 𝘢𝘤𝘩𝘪𝘻𝘪𝘵̦𝘪𝘰𝘯𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘦 𝘱𝘦 𝘴𝘪𝘵𝘦-𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘌𝘯𝘵𝘦𝘳𝘵𝘪𝘹, 𝘮𝘺𝘚𝘛𝘈𝘎𝘌, 𝘪𝘢𝘉𝘪𝘭𝘦𝘵 𝘴̦𝘪 𝘌𝘷𝘦𝘯𝘵𝘣𝘰𝘰𝘬 𝘭𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘵̦𝘶𝘭 𝘥𝘦 30 𝘥𝘦 𝘭𝘦𝘪 𝘱𝘦𝘳 𝘳𝘦𝘱𝘳𝘦𝘻𝘦𝘯𝘵𝘢𝘵̦𝘪𝘦. 𝘚𝘱𝘦𝘤𝘵𝘢𝘤𝘰𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘪𝘧𝘶𝘻𝘢𝘵𝘦 𝘐̂𝘕 𝘋𝘐𝘙𝘌𝘊𝘛 𝘱𝘦 𝘚𝘤𝘦𝘯𝘢 𝘋𝘪𝘨𝘪𝘵𝘢𝘭𝘢̆ (𝘸𝘸𝘸.𝘴𝘤𝘦𝘯𝘢-𝘥𝘪𝘨𝘪𝘵𝘢𝘭𝘢.𝘳𝘰) 𝘯𝘶 𝘴𝘶𝘯𝘵 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘰𝘯𝘪𝘣𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘦 𝘣𝘢𝘻𝘢̆ 𝘥𝘦 𝘢𝘣𝘰𝘯𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵.

Foto credit: TNRS, Dan Șușa

Sursa