OIDIP


Data și ora:
Bilete:
20 lei, redus 10 lei
Gazdă:

Bulevardul Corneliu Coposu 2, Sibiu 550245, Romania

Despre

Producţia Teatrului Naţional din Sibiu este o adaptare după ”Oedip la Colonos” şi ”Oedip Rege” de Sofocle şi surprinde prin forţa viziunii aproape cinematografice a montării regizorului Silviu Purcărete, care îmbină realul cu imaginarul, dezvoltând o poetică a detaliilor sfâşietoare. Este o pictură a spaimelor, a presentimentelor și a nefericirii, în spiritul marilor maeştri, o tălmăcire actuală a unui destin de legendă.

„Oidip” este o întoarcere, cum spune regizorul Silviu Purcărete, la mai vechile sale preocupări pentru tragic.”Oidip este unul dintre cele mai frumoase texte ale literaturii dramatice. Aşa cum s-a mai remarcat, m-am întors după mulţi ani la tragedia greacă, prilej de a-mi exercita din nou pofta de a crea aceleaşi imagini cu care nu mai lucrasem de mult“, a declarat Silviu Purcărete în timpul repetiţiilor de la Sibiu.

Scenariu original Silviu Purcărete

REGIA: Silviu Purcărete; TRADUCEREA DUPĂ SOFOCLE DE: Constantin Georgescu, Simona Georgescu, Theodor Georgescu; SCENARIUL ORIGINAL: Silviu Purcărete SCENOGRAFIA: Dragoş Buhagiar; Light design: Dragoş Buhagiar şi Silviu Purcărete; MUZICA ORIGINALĂ: Vasile Şirli; ÎN DISTRIBUȚIE: Constantin Chiriac, Ofelia Popii / Mariana Mihu, Diana Văcaru Lazăr, Diana Fufezan, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Florin Coşuleţ, Ioan Paraschiv, Eduard Pătraşcu, Pali Vecsei, Emoke Boldizsar, Veronica Arizancu, Cristina Stoleriu, Cristina Ragos