Omul pernă


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Omul pernă

România / Teatrul ACT

De: Martin McDonagh
Regizor şi coproducător: Eugen Gyemant
Traducerea: Eugen Gyemant
Scenograf: Maria Nicola
PR: Alina Neagu
Cu: Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Teodora Iancu
Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuţ Grama) este interogat în legătură cu poveştile lui macabre şi asemănările dintre acestea şi o serie de crime petrecute în oraş. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime şi Cătălin Babliuc) într-o comedie (foarte, foarte) neagră ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino şi lumea magică şi întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situaţie neaşteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.
„Este o artă poetică pentru ce înseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment. Construit sub forma unei poveşti pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de poveşti, este un labirint de răsturnări de situaţie, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă încontinuu, transformând odată cu el şi datele ghicitorii. Sub aparenţa copilărească stă un manifest implicit, care pledează pentru o artă nepretenţioasă, pentru invenţie şi pentru libertatea de a crea fără veşnica cenzură a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a încălca orice regulă, în favoarea plăcerii pe care o provoacă jocul, de orice fel ar fi acesta.” (Eugen Gyemant, regizor)
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză.
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani.
Efecte speciale: Sunete de foc de armă.
Un proiect realizat de Fundaţia Calea Victoriei, conceput de Roxana Crişan şi finanţat de ArCuB prin programul cultural „Eşti Bucureşti” 2015.

Alte sugestii

22 Oct
Spectacol-lectura - Lucruri mici și extraordinare
Teatru
Începe la 18:00  |  Librăria Humanitas Constantin Noica, Strada Nicolae Bălcescu 16, Sibiu 550159, Romania
24 Oct
Spectacol-lectura - Tata este in Atlantida
Teatru
Începe la 18:00  |  Librăria Humanitas Constantin Noica, Strada Nicolae Bălcescu 16, Sibiu 550159, Romania
Vezi mai multe evenimente