Omul pernă


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Omul pernă

România / Teatrul ACT

De: Martin McDonagh
Regizor şi coproducător: Eugen Gyemant
Traducerea: Eugen Gyemant
Scenograf: Maria Nicola
PR: Alina Neagu
Cu: Ionuţ Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu, Teodora Iancu
Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuţ Grama) este interogat în legătură cu poveştile lui macabre şi asemănările dintre acestea şi o serie de crime petrecute în oraş. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime şi Cătălin Babliuc) într-o comedie (foarte, foarte) neagră ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino şi lumea magică şi întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situaţie neaşteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.
„Este o artă poetică pentru ce înseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment. Construit sub forma unei poveşti pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de poveşti, este un labirint de răsturnări de situaţie, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă încontinuu, transformând odată cu el şi datele ghicitorii. Sub aparenţa copilărească stă un manifest implicit, care pledează pentru o artă nepretenţioasă, pentru invenţie şi pentru libertatea de a crea fără veşnica cenzură a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a încălca orice regulă, în favoarea plăcerii pe care o provoacă jocul, de orice fel ar fi acesta.” (Eugen Gyemant, regizor)
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză.
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani.
Efecte speciale: Sunete de foc de armă.
Un proiect realizat de Fundaţia Calea Victoriei, conceput de Roxana Crişan şi finanţat de ArCuB prin programul cultural „Eşti Bucureşti” 2015.