Ora de lectură - „Miturile Nordului”

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Strada Nicolae Bălcescu, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Dragi copii,

În cea de-a patra „Oră de lectură“, duminică, 13 octombrie, de la ora 15.00, vom asculta, în lectura actriței Lerida Buchholtzer de la Teatrul Național „Radu Stanca“, „Miturile Nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki“, de Kevin Crossley-Holland apărute la Humanitas Junior.

Trepidante și sclipitoare ca gheaţa, miturile vikingilor povestesc cum a fost creată lumea și cum va fi nimicită – pentru ca mai apoi să renască. Zeii, în frunte cu atotputernicul Odin, sunt prinși în vâltoarea unei teribile lupte pentru putere cu înfricoșătorii giganţi, pe care trebuie să-i înfrunte folosindu-se de toată iscusinţa și forţa lor lăuntrică. Însă cel mai de seamă dușman al zeilor se află, de fapt, printre ei. Uneltirile lui ticăloase vor duce la izbucnirea bătăliei de pe urmă, Ragnarok.
Aceste mituri străvechi, cu vrăji, călătorii palpitante, povești de dragoste, înfruntări ale minţii și uluitoare încleștări de forţe sunt repovestite cu dramatism și mult talent de Kevin Crossley-Holland și ilustrate magistral de Jeffrey Alan Love.

Evenimentul este gratuit. Înscrieri pe sibiu@humanitas.ro