Orchestra de cameră Erdődy (HU) - Muzică la castel


Data și ora:
Gazdă:

Str. Mitropoliei, Nr. 30, Sibiu, România

Despre

Concert în cadrul festivalului Zilele Hungarikum 2018.
Orchestra de cameră Erdődy, fondată în 1994 va concerta pentru prima oară în Transilvania.
Fondatorii orchestrei, artiști renumiți și în străinătate au concertat pe renumite scene ale lumii. Și-au propus promovarea muzicii clasice maghiare vechi, îmbogățind repertoriul cu compoziții contemporane.
Au publicat 14 discuri și au obținut numeroase premii internaționale.
Mulțumită dirijorului și fondatorului orchestrei, violonistul Szefcsik Zsolt mare parte a repertoriului orchestrei este o selecție de compoziții maghiare din perioada barocului și clasicismului.
Programul turneului din Transilvania este de o premieră absolută.
Cuprinde muzica secolului al XVII. – uvertura compozitorului Johann Kusser, originar din Bratislava, dar și a secolului al XVIII. – Divertimento, compus de Michael Haydn, renumitul muzician care a trăit şi a debutat la Oradea.
Vor fi prezentate piese ale compozitorului Rózsavölgyi Márk - Dans de societate în stil bărbunc (verbunk) - sau a lui György Orbán, de origine clujean cu compoziția „Dansuri de curte„ din 2002 dedicație specială pentru Orchestra de cameră Erdődy.
În vederea prezentării virtuozității și promovării muzicii din secolul al XIX. în program va apărea și simfonia pentru corzi al lui Mendelssohn, IX (c-minor).
Locațiile concertelor sînt extrem de importante pentru Orchestra de cameră Erdődy, castelele si bisericile vor ajuta în evocarea atmosferei de epocă și promovarea muzicii clasice, astfel că aceste spații se vor alătura circuitului cultural muzical.

Fotografii