Ovule pentru mai târziu (Eggs for later)


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Ovule pentru mai târziu (Eggs for later) o producţie olandeză care intră chiar în intimitatea regizoarei filmului, Marieke Schellart.

Este un documentar foarte personal, ce dezvăluie lupta ei impotriva ceasului biologic şi un subiect tabu este astfel pus în discuţie: prelungirea perioadei de fertilitate prin îngheţarea ovulelor, operaţie interzisă în Olanda. Marieke are 35 de ani, este o femeie independentă, având o carieră de succes, mulţi prieteni, dar nu şi un partener de viaţă cu care să aibă un copil, deşi ceasul ei biologic ticăie. Marieke vorbeşte cu sinceritate despre planurile şi îndoielile ei cu prietenii şi familia, fiind susţinută de aceştia, dar întâmpinând şi rezistenţă pe parcurs.
Pentru ea începe o călătorie lungă, care o va duce şi în străinătate în încercarea de a găsi o soluţie pentru o problemă care preocupă multe femei în ziua de azi.
În Olanda filmul a provocat nenumărate dezbateri pe plan social şi politic despre etică şi despre legislaţia în ceea ce priveşte îngheţarea ovulelor.
Filmul a fost proiectat la peste 25 de festivaluri internaţionale de film, printre care şi Astra Film Festival 2012 şi a fost preluat de televiziuni naţionale din 10 ţări.
Proiecția documentarului are loc la sala Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei.
Informaţii la tel: 0751.166.516