Papusarul


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Papusarul
Regia: Faramarz Rahber, Australia, 2007, 117'

Ce faci daca eşti un păpuşar australian îndrăgostit irecuperabil de o fată musulmană din Lahore, Pakistan? O ceri de soţie şi veţi trăi împreună până la adânci bătrâneţi?
Documentarul de joi de la Cinemateca Astra Film ne oferă acces la o poveste de dragoste impresionantă, care sfidează distanţele şi diferenţele de opinie şi religie. Păpuşarul este o producţie australiană din 2007 în regia lui Faramarz K- Rahber, un documentar realizat în 5 ani, care urmăreşte evoluţia relaţiei dintre Brian, un păpuşar australian şi Amber, o pakistaneză dintr-o familie foarte conservatoare. Lucrurile nu sunt simple pentru Brian, care o întâlneşte pe Amber la un spectacol de teatru de păpuşi într-un turneu în Pakistan şi se îndrăgosteşte de ea la prima vedere. Amber este gata să se căsătorească cu Brian, dar familia ei nu e deloc impresionată de pretendent. Nu-l cunosc, vine dintr-o ţară străină şi, mai ales, nu e musulman. Hotărârea lui Brian însă pune lucrurile în mişcare: se converteşte la religia ei, învaţă pasaje din Coran, face totul pentru a putea câştiga încrederea familiei. Filmul urmăreşte procesul transformării lui într-un pretendent potrivit pentru Amber, cu speranta unui final fericit.
Proiecţia are loc joi, 27 martie 2014, începând cu ora 19, la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel: 0751.166.516

Fotografii