Pe nemarcate in Cindrel-Drumetie pentru incepatori & familii

În jurul Sibiului

Data și ora:
Bilete:
60 lei/persoană
Gazdă:
Munții Cindrel, România

Despre

Salutare,
Va invit alaturi de mine, Iulian Panescu-ghid montan in Sibiu si alaturi de copii mei, Robert(8ani) si Eva(4 ani), duminica 20 Septembrie 2020 la o drumetie montana in Muntii Cindrelului, zona Valea Sadului – Sacaturi
Mi-am propus sa-mi indrept atentia catre toti oamenii care isi doresc sa iasa in cadru organizat in drumetii montane alaturi de ghizi montani autorizati in apropierea Sibiului si nu numai. Vreau sa ma adresez in special celor care au o mica temere cu privire la iesitul la munte pe poteci turistice marcate sau nemarcate din zona Sibiu dar si din alte colturi ale tarii!!! Ma adresez celor care vor sa imbine miscarea in natura cu frumusetiile pe care le poate oferi natura!!!
In general ma gandesc ca aproape in fiecare duminica din aceasta toamna, sa organizez o drumetie pentru cei incepatori sau pentru cei care au familie si au si copii!!! Am observat ca foarte multi parinti sunt tematori sa iasa la munte cu cei mici!!! Se gandesc ca se ratacesc, ca se vor intalni cu animale salbatice, se vor intalni cu cainii ciobanesti de la stana sau ca le este greu sa se organizeze singuri.
Ma gandesc la cei care vor sa descopere locuri noi(de o frumusete rara) dar care nu merg pe poteci nemarcate accesibile din cauza posibilei rataciri!!!
Dragi iubitori de natura si miscare, dragi parinti….uitati de aceste griji si haideti la miscare in natura!!!
Organizam drumetii montane de cel putin 12 -13 ani pentru turisti din toata tara sau din toata lumea…
Suntem autorizati si stim sa ne facem treaba!!! Suntem majoritate, fosti salvamontisti si stim cum sa acordam si primul ajutor!!!
Inca nu v-ati convins??? Haideti macar o data cu noi apoi decideti voi daca mai vreti sau NU!!!
Detalii de organizare drumetie pe poteci nemarcate in muntii Cindrelului:
Data: Duminica 20 Septembrie 2020,
Ora intalnirii: 8.30
Locul intalnirii - Parcarea centrului comercial KAUFLAND,iesirea spre Selimbar, partea de langa MCDonalds .
Grupare si deplasare cu masinile personale la Rau Sadului,catun Ciupari, cu intrare pe drumul forestier ce ne duce spre Valea Mare de unde facem o drumetie de circa 5-6 ore cu pauze incluse in zona Sacaturi-Golcin.
Diferenta de nivel la aceasta drumetie este de aproximativ +/- 500 m,
Dificultate: Usor-Mediu cu ceva urcari spre cateva culmi din zona.
Pentru pranz putem face un foc si sa frigem niste slanina sau carnaciori in tepuse…dar nu este o regula….totul va fi sub forma de picnic cu tot ce va aduceti dumneavoastra.
Taxa de participare este de 60 lei / 1 persoana….in cazul adultilor
Copiii au gratuitate!!!
Trasee recomandate copiilor de la 6 ani in sus (se admit si mai mici daca sunt carati de unul din adulti).
NOTA IMPORTANTA:
Grupul va fi impartit in doua sau mai multe grupuri de cate 10 persoane ( insotite de un ghid montan) conform reglementarilor oficiale despre deplasarea in grup pe timp de pandemie!!!
Grup minim 10 persoane - maxim 30 persoane.
Mentionez ca pot participa si persoanele care au deja conditie fizica…insa cu doleanta de a pastra ritmul celor mai slab pregatiti!!!
Legat de echipament: recomand bocanci de munte pentru adulti ( pentru cei mici pot fi si niste ghetute sau adidasi) pantaloni de munte, o geaca impermeabila(de vant, pelerina…in cazul in care ne prinde o ploaie), rucsacel in care sa va bagati o bluza/tricou de schimb, apa si ceva de mancare si cam atat pentru inceput….
MENTIONEZ ca: De preferat pentru a indrazni sa mergeti la munte este sa va prezentati la drumetie si daca este mai innorat sau mai urat afara….Vremea se poate schimba in bine la scurt timp dupa ce plecam si atunci putem avea o drumetie placuta si frumoasa si se poate strica mai rau si atunci ca organizatori vom decide pana in ce punct este sigur si lipsit de pericole este drumetia….
Lucram in domeniul montan cu cap si profesionalism…asa ca nu riscam cu dumneavoastra si cei mici!!!
Contact:
MountainGuide-Sibiu
Iulian Panescu
Ghid Montan SGLM & Lider Montan International UIMLA
Tel: 0726687656

Sursa text & foto