Picnic în Cindrel - Plaiurile Tilișcăi

Eveniment gastronomic  |  În jurul Sibiului

Data și ora:
Gazdă:
Tilișca 557280, Romania

Despre

Drumeție cu picnic la Tilișca în Mărginimea Sibiulu

Experiența propusă este una pentru iubitorii de natură și mișcare. Descoperim zona de colibe a satului Tilișca înspre Crinț pe plaiurile Cindrelului.

a.) Varianta de drumeție:
Ora de întâlnire: 09:30 - 10:00
Ghid: Oara Nimigean
Loc de întâlnire: Întâlnire în Tilișca la familia Ciorogariu, strada Vale 358. Preluare pachete de mâncare cu specialități locale de sezon. Copiii, începând cu vârsta de 7 ani, au pachet propriu. Există și opțiune vegetariană, vă rugăm să precizați pe e-mail dacă doriți.
Echipament: Vă rugăm să aveți un rucsac cu voi în care să fie loc pentru luat apă și mâncare. Pantofi de trekking și foiță ușoară de ploaie.
Tura de drumeție: 10:00 - 12:00
Oara, gazda noastră ne conduce într-o drumeție în Munții Cindrel de ca. 2 ore la coliba familiei. Traseul de urcare este în direcția Crinț pe Valea Tilișcăi printr-un peisaj cultural modelat de tradiția păstoritului. Returul se face pe altă rută.
Grad de dificultate: mediu.

b.) Varianta de tură cu bicicleta:
Ora de întâlnire: 07:15
Ghid: Andrei Rusu
Loc de întâlnire: Gara Sibiu
Deplasare cu R2411 ca. 50 minute până la Gara Aciliu. Cu bicicleta până la Tilișca unde preluăm pachetele de mâncare cu specialități locale de sezon. Copiii, începând cu vârsta de 7 ani, au pachet propriu. Există și opțiune vegetariană, vă rugăm să precizați pe e-mail dacă doriți.
Echipament: Vă rugăm să aveți un rucsac cu voi în care să fie loc pentru luat apă și mâncare.
Tura de bicicletă: 08:30 - 12:00
Andrei, ghidul nostru ne ghidează spre coliba familiei Ciorogariu. Traseul de urcare este în direcția Crinț pe Valea Tilișcăi printr-un peisaj cultural modelat de tradiția păstoritului. Pedalăm ca. 2 ore iar pe drum vizităm ruinele cetății dacice și un cojocar. Returul se face pe altă rută, plecarea din Săliște la ora 17:59.
Grad de dificultate: mediu.
13:00 - 14:30 Picnic
Mâncăm afară, în natură și facem focul să prăjim slănina și să facem bulz ciobănesc.
Eveniment organizat în parteneriat cu Urban Bike Revolution și Asociația Județeană de Turism Sibiu.

*sursa