PISICA VERDE // Festivalul Tânăr de la Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Festivalul Tânăr de la Sibiu
30 septembrie - 4 octombrie 2015

*tineri // youth*

Miercuri, 30 septembrie, ora 20:00
la sala Etaj, Teatrul pentru Copii și Tineret Gong
---------------------------------------------------------------

PISICA VERDE
UNATC „I.L.Caragiale” București, România

Autor: Elise Wilk
Regia: Cristi Juncu
Scenografia: Cosmin Ardeleanu
Actori: Rareș Andrici, Diana Roman, Irina Antonie, Anghel Damian, Mihai Cojocaru, Georgiana Vișan

spectacol de teatru recomandat celor peste 14 an

Durata: 1h 15min.

***

„Pisica verde” spune povestea a şase adolescenţi dintr-un oraş de provincie şi a unei seri de sâmbătă care le va schimba vieţile pentru totdeauna.

Lumea lor înseamnă cartierul de blocuri din spatele combinatului, şcoala, primele iubiri şi clubul President, unde merg sâmbătă seara.
Dar lumea lor mai înseamnă şi îngeri care beau vodkă, vrăji făcute la miezul nopţii, pisici verzi care apar în mijlocul intersecţiei şi pastile colorate pe care le înghiţi ca să uiţi. Este o lume din care părinţii lipsesc: fie sunt plecaţi la muncă în străinătate, fie n-au timp, fie copiii sunt nevoiţi să joace rolul părinţilor.

Toţi adolescenţii din această poveste se refugiază în lumi paralele, care par mult mai frumoase şi mai suportabile decât cea în care trăiesc.

„Pisica verde” spune o poveste de dragoste.
Ca multe poveşti de dragoste din adolescenţă, este vorba despre o iubire neîmpărtăşită. „Pisica verde” spune o poveste despre o crimă. E o poveste pe care o ştim cu toţii: am citit-o în ziar sau am văzut-o la ştiri. În primul rând însă, piesa vorbeşte despre puterea imaginaţiei, cea care ne salvează de lumea gri în care trăim. (Elise Wilk, autoarea piesei)

„Pisica verde” a obţinut Premiul „Sică Alexandrescu” pentru cel mai bun spectacol la Gala Tânărului Actor Hop 2013.

***

preț bilet: 10 lei, tarif unic

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Vă aşteptăm, cu drag!
www.teatrulgong.ro