Poveste cu un Samurai pitic // NMATU-POSU


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Miercuri, 25 mai, ora 10:00
Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG
-------------------------------------------------
Compania de dans NMATU-POSU, Japonia
prezintă
POVESTE CU UN SAMURAI PITIC
spectacol de dans contemporan

Coregrafi, dansatori: Takafumi KODAMA, Souhei MINOWA şi Akifumi TOYOFUKU
Co-producător: RumikoTAKAHASHI

durată: 45 min
spectacol recomandat tuturor categoriilor de vârstă

**
Cu mult, mult timp în urmă, într-un sătuc, trăia un om în vârstă cu soţia sa. Ei nu aveau copii, însă se rugau în fiecare zi pentru unul: “Doamne, te rugăm să ne trimiţi un copil, chiar şi un copilaş de-o şchioapă”. Într-o zi, spre marea lor surprindere, au fost binecuvântaţi cu un copil micuţ, a cărui înălţime era de doar vreo doi centimentri. I-au pus numele “Issun-boshi”, Băiatul de-o şchioapă.
Povestea cu un Samurai pitic este o adapatare după “Issun-boshi”, un basm popular, foarte cunoscut în Japonia.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=XEMDP_2DG_M

**
INTRAREA LIBERĂ
în limita locurilor disponibile

---------------------------------------------------------------------
Compania de dans “nmatu-posu”, înfiinţată în 2006, este cunoscută atât la nivel local, cât şi internaţional. Membri acestui grup provin dintr-un mediu preponderant sportiv, fiecare fiind specializat în domeniul pedagogic şi pregătit pentru a interacţiona atât cu elevii de şcoală primară şi gimnaziu, cât şi cu cei de liceu.
Preocupările lor principale sunt sportul, arta şi educaţia, drept urmare lucrările lor au la bază o combinaţie între acestea, explorând zona de educaţie fizică şi artă contemporană, în contextul diversităţii dansului contemporan.
“Creative Dance” este numele unui program unic de dans, dezvoltat în cadrul materiei de educaţie fizică în şcolile din Japonia. Nmatu-posu este o organizaţie lider în “Creative Dance”, mai mult de atât, a denumit programul “Educaţie Fizică Artistică Contemporană”. Scopul lor constă în a afişa în spaţiile artistice un nou concept de educaţie fizică, cu alte cuvinte, de a introduce o nouă metodă de abordare a dansului şi a corpului uman.
Până în prezent, compania de dans a avut reprezentaţii în Coreea de Sud, China, Marea Britanie, Estonia şi România, fiind prezentă şi în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu (FITS), în anul 2014.

http://nmatu-posu.jugem.jp/