Povești pentru bunicii noștri


Data și ora:
Gazdă:
Strada George Coșbuc, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

BIS TEATRU propune, prin proiectul de pe Agenda Comunitară a Primăriei Sibiu, proiectul POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI.
Vom avea trei intervenții culturale pentru persoanele vârstnice aflate în cămine. Rezidenții acestor cămine (categorie vulnerabilă în perioada de carantină și post-carantină) riscă să fie victimele stigmatizării și a excluderii, din pricina contextului epidemiologic.. Acest risc al stigmatizării, această lipsă absolută de vizitatori sau activități în care ei să fie implicați în această perioadă, pot fi mai dăunătoare decât virusul propriu-zis sau decât riscul infectării.
Proiectul POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI își propune să fie motorul unei intervenții culturale atât de necesare în momentul de față, îndreptată către cei care în această perioadă sunt în mod cinic și nedrept, excluși și stigmatizați.
Intervențiile vor avea loc după cum urmează:
- miercuri 19 august, ora 11.00, pentru rezidenții Căminului de Bătrâni de pe strada Moldoveanu nr. 3. Important de menționat că în acest caz artiștii vor fi prezenți într-o Grădină din vecinătatea locației, iar persoanele vârstnice vor privi de la ferestre momentul artistic. În felul acesta NU vom intra deloc în contact cu beneficiarii.
- vineri 21 august ora 16.00, pentru rezidenții Căminului pentru Persoane Vârstnice Sibiu, Strada George Coșbuc nr. 20. Important de menționat că in acest caz artiștii vor avea acces SEPARAT din stradă direct în Grădina locației, așadar NU vor intra în contact direct cu oamenii sau cu spațiul închis.
A treia intervenție culturală urmează a fi stabilită. Ea va avea loc în intervalul 21-31 august 2020.
POVEȘTI PENTRU BUNICII NOȘTRI este o acțiune BIS, cofinanțată de Primăria Sibiu pe Agenda Comunitară 2020.
Accesul persoanelor din exterior la aceste evenimente nu este din păcate posibil din motive lesne de înțeles. Acest event are caracter strict informativ.

Fotografii