Premieră Furtuna // spectacol în aer liber


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Vineri, 24 iunie, ora 22:00
Sâmbătă, 25 iunie, ora 22:00
Piaţa Mică, Sibiu
--------------------------------------------
SPECTACOL ÎN PREMIERĂ
FURTUNA
după William Shakespeare

REGIA, VERSIUNEA SCENICĂ ŞI ILUSTRAŢIA MUZICALĂ: Alina Hiristea;
DECOR ȘI PĂPUȘI: Marian Sandu;
LIGHT DESIGN: Lucian Moga;
COSTUME: Ilona Lorincz;
VIDEO: Florin Chirea;
COMPOZIŢIE MUZICALĂ: Mircea- Laszlo Horvath;
MACHIAJ: Minela Popa;
ÎN DISTRIBUȚIE: Gabriel Costea, Paul Bondane, Petrişor Diamantu, Gabriela Mitrea, Leo-Nora Băcanu, Monica Baldea, Daniela Dragomir, Horațiu Dancu, Jenö Major, Nicolae Suciu, Mihai Bica (voce).

un spectacol recomandat celor cu vârsta peste 14 ani
durată: 75 min.

avanpremiera spectacolului a avut loc în luna aprilie a acestui an, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, Craiova, ediţia a X-a

**
Pornind de la celebra expresie a lui Shakespeare din "Furtuna", “un teatru de păpuşi însufleţite”, spectacolul, ce poate fi jucat atât în aer liber, cât și în interior, recreează parabola, cu mijloacele teatrului de animaţie.
Prospero, un artist magician al scenei, proprietar al unui teatru ambulant, îşi creează insula pentru a-şi pune în scenă “răzbunarea”. Artistul îşi dramatizează propria experienţă: conflictul nerezolvat cu fratele său, Antonio. Marionetele sunt plăsmuiri ale minţii şi sufletului lui Prospero, inefabile și fragile. Rostul lor este să exprime stările lui Prospero, furtuna din sufletul lui, să evidenţieze etapele transformării de sine, stingerea conflictului cu fratele său şi schimbarea răzbunării în iertare.
O serie de aventuri cu personaje magice - un monstru nătîng şi un duh înţelept, aristocraţi şi tineri îndrăgostiţi, petrecăreţi şi ursuzi -, toate eşuate pe insula misterioasă a lui Prospero fac ca lucrurile, zburătăcite la început de furtună, să revină în matca lor.
Aspectul esențial este dat de faptul că mesajul shakespearian, îndemnul la iertare, la recunoaşterea greşelilor şi asumarea vinei este încă extrem de actual. Publicul este martor și judecător al poveştii, însă este chemat și să își facă propria explorare de sine.
Și ce ar fi de făcut? Shakespeare nu trasează soluții, nici spectacolul nu o va face. Însă avansarea în dezbatere publică a relațiilor tensionate dintre semeni reușește să ne strecoare în suflet principiul iertării.

**
Accesul publicului la cele două reprezentaţii se face GRATUIT, în limita locurilor disponibile. Avem la dispoziţie 150 de scaune/reprezentaţie.

Vă aşteptăm cu drag la teatru!
www.teatrulgong..ro