Produc. Savurez. Mănânc.

Eveniment gastronomic

Data și ora:
Bilete:
100 lei
Gazdă:

Timotei Popovici nr. 9 / Piata Schiller, Sibiu, Romania, 550164
Organizator:

Despre

Produc. Savurez. Mănânc

Mâncarea înseamnă mai mult decât bucătării elegante de restaurant, cu chefi îmbrăcaţi în tunici impecabile, producători fericiţi, ferme sau grădini frumoase şi curate, aşa cum sunt prezentate pe diverse platouri de filmare la emisiuni de profil.

Asociaţia Act Sibiu şi Asociaţia Română despre Mâncare vă invită la o întâlnire între producătorii locali, chefi şi public.

Te așteptăm cu reţete tradiţionale ardelenești, „ca la mama acasă”, cu un gust unic care aminteşte de viaţa satului, de pământul lucrat din greu de bunicii noștri, azi de producătorii locali şi de iscusinţa cu care ei transformă roadele pământului într-un ospăţ al gusturilor.

Povestea preparatelor:
Sfeclă afumată cu iaurt de bivoliță infuzat cu tarcăn și cimbrișor
Salată caldă de cartofi cu pastramă de oaie
Mușchiuleț de noatin cu sparanghel și zbârciogi
Desertul împăratului (rețetă inspirată din poveștile locului)
Pentru o experiență culinară desăvârșită, preparatele pot fi însoțite de un savuros pahar de vin.

Chef Joa Daniel, Young Chef Ambasador al Programului Regiune Gastronomică Europeană 2019, vă așteaptă cu preparate tradiționale ardelenești delicioase, readaptate, așa cum deja v-a obișnuit – un adevărat răsfăț de arome, mirosuri, gusturi.

Vom discuta despre:

👉🏻ce mâncăm;
👉🏻cât de sănătoase sunt alimentele care ajung în farfuria noastră;
👉🏻drumul alimentelor de la producătorul local, în bucătăria restaurantelor, la farfuria clientului.

Cu cine?
Cu gazdele evenimentului Claudia Buidan, președintele Asociației Act Sibiu, Maximilian Drăgan, expert în siguranța alimentelor și președintele Asociaţiei Române despre Mâncare, Chef Joa Daniel și producătorii locali invitați:
Adrian Mohanu – Magazinul Baciu (carne de oaie și pastramă)
Lucian Mihalache - Grădina Verde (legume și verdețuri proaspete)
Hortensia Mununar – (brânzeturi gustoase)

Când?
Joi, 18 aprilie 2019, ora 18.30 - 20.30

Unde?
La restaurantul Hochmeister, Str. Timotei Popovici, Nr.9, din Piața Schiller

Înscrieri aici: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6STjxuHn_YkgTF-Rpe57VLfUmFcBwZcToF3q7-lz2BkCCyg/viewform?usp=sf_link

Sau prin telefon: 0771 335 577

Limita locurilor disponibile este de 20 -25 de participanți.