Prof DC Dulcan - Conferințele Alternativ at bjastra


Data și ora:
Gazdă:

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Vineri, 20 octombrie 2017, la ora 17:00, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (etaj 2, corp A) din strada George Barițiu, nr. 5,
în seria
CONFERINȚELOR ALTERNATIV
din cadrul Târgului de carte de sănătate și terapii complementare, organizat de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu,

prof. DUMITRU CONSTANTIN DULCAN va susține conferința publică cu titlul ”DIMENSIUNEA SPIRITUALĂ A ȘTIINȚEI”.

Profesorul universitar Dumitru Constantin Dulcan este neurolog, psihiatru, doctor în ştiinţe medicale şi autorul a numeroase cărţi.

Cea mai cunoscută este „Inteligenţa materiei”, apărută în 1981, despre care unele voci spuneau că ar fi fost demnă de premiul Nobel, prin perspectiva propusă.
Regimul comunist a blocat cartea, dar ea a fost reeditată după 1989 şi distinsă cu premiul Academiei române pentru filozofie „Vasile Conta” (în 1992).

Alte cărţi scrise de D.C. Dulcan sunt „Mintea de dincolo”, care abordează experienţele morţii clinice, „În căutarea sensului pierdut”, cu două volume – Întâlnirea cu destinul şi Creierul şi noua spiritualitate, „Somnul raţiunii”, „Către noi înşine”, „Gândirea omului modern”, „Culmi şi limite”.

Profesorul Dulcan a fost şeful secţiei de neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Militar Central şi este membru al unor prestigioase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizaţia Internaţională de Cercetare a Creierului).

Prezența domniei sale cu o conferință publică la prime ediție a Târgului de carte de sănătate și terapii complementare - alterNATIV, reprezintă un semn de încredere în tot ce va urma de acum înainte în istoria acestui eveniment.

Conferința va fi secondată de Editura Şcoala Ardeleană, prezentă cu toate volumele care poartă semnătura Dumitru Constantin Dulcan, precum și cu alte cărți valoroase ca temă și conținut.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.