PROFU’ DE RELIGIE // Festivalul Tânăr de la Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Festivalul Tânăr de la Sibiu
30 septembrie - 4 octombrie 2015

*tineri // youth*

Miercuri, 30 septembrie, ora 18:00
sala Parter, Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong
-------------------------------------------------------------------

PROFU’ DE RELIGIE
Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, România

Autor: Mihaela Michailov
Scenografia: Bobi Pricop
Muzica: Bobi Pricop
Versiunea scenică: Bobi Pricop
în Distribuție: Marian Politic, Romaniţa Ionescu, Raluca Păun, Cătălin Vieru, Dragoş Măceşanu

spectacol de teatru recomandat celor peste 15 ani

Durata: 1h 15min.

***

Spectacolul abordează felul în care adevărul poate fi interpretat şi manipulat în diverse feluri astfel încât sensul său devine relativ. Credinţa într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăţi.

La ora de religie (în România, religia e facultativă, elevii pot opta pentru o altă disciplină). profesorul le cere elevilor să spună care este definiţia adevărului; de aici porneşte o adevărată dispută şi controversă: una dintre eleve, Mara, cu o imaginaţie peste media clasei, susţine că adevărul este relativ şi că fiecare om îşi are adevărul său.
După ora de religie, când Mara nu a putut să-şi impună punctul de vedere, o convinge pe una dintre colegele sale, Anca, de faptul că profesorul de religie a atins-o într-un mod necuviincios pe genunchi. Este felul în care un copil îşi ia revanşa asupra autorităţii. Anca nu a văzut, de fapt, ceea ce s-a întâmplat sau ceea ce nu s-a întâmplat, dar se lasă convinsă şi chiar manipulată de Mara să redea faptele povestite dirigintelui clasei.
Familiile copiilor îngroaşă confuzia, iar mass-media, din dorinţa de a da evenimentului propriu-zis un grad de veridicitate, va produce tulburări în plus.

Reacţia adulţilor potenţează negativ confuzia copiilor într-o lume în care adevărul şi minciuna se subminează reciproc.

Este războiul tuturor contra tuturor.

www.tncms.ro

***

preț bilet: 10 lei, tarif unic

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 10 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Vă aşteptăm, cu drag!
www.teatrulgong.ro