Proiecție de film: CĂTRE NORD, PE URME DE URAL ȘI KAMAZ


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Miercuri, 13 aprilie, de la ora 19.00, va avea loc proiecția filmului ”CĂTRE NORD, PE URME DE URAL ȘI KAMAZ”, care spune povestea a 8 oameni care au pornit într-o expediție inedită către capătul de nord al Siberiei sălbatice.
Proiecția va fi urmată de o sesiune Q&A, acest eveniment marcând un an de la întoarcerea din expediția arctică TIKSI 2015.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

SIBERIA, un nume care multora dintre noi ne dă fiori, o enigmă pe cât de mare pe atât de deplină. Și primul gând care îți vine în minte este de PUSTIU INGHEȚAT.
Cum ar fi să găsești oameni acolo unde nici nu îți imaginezi că pot trăi? Acolo unde pe hărți sau pe fotografiile din satelit nu apar decât ape, râuri uriașe și mii de lacuri, acolo unde iarna este cea care domină întregul an, unde soarele apare printre furtuni aprige, unde noaptea are cerul colorat în lungi și verzi flăcări.
Dar iată că există viață și aici. Trebuie doar să o cauți, să îți dorești cu ardoare să ajungi la ea.
Oameni, sate, copii, școli și grădinițe, toate într-un nord îndepărtat pe care îl poți atinge doar iarna, pe mii de kilometri de râu inghețat sau de banchiză, într-o natură sălbatică și pură, aproape infinită. O viață de o normalitate incredibilă, fără mofturi sau nazuri, o contopire obligatorie cu natura cea aprigă și, probabil, multă răbdare.
Povestea uimitoare a expediției celor opt români si trei mașini, care aduce la lumină acest colț de lume neștiut în filmul „Către Nord, pe urme de Ural și Kamaz”.