Proiecții de filme #RockTheScreen & sesiune Q&A - Sibiu Guitar Meeting 2019


Data și ora:
Gazdă:

Strada Nicolae Bălcescu, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Seria de proiecții #RockTheScreen propune în acest an filme ce vorbesc despre #Revoluții. Vedem fațetele mișcării revoluționare, cunoaștem figuri reprezentative și descoperim cultura protestului în România.

După fiecare proiecție, deschidem o sesiune Q&A, să aflăm mai multe de la regizoare - Daniela Rațiu și Ruxandra Gubernat.

🎬 "Vom lupta și vom fi liberi"
🗓 Vineri, 5 iulie, ora 20:00, Librăria Humanitas Constantin Noica Sibiu
Trailer: bit.ly/2J6fWgD

Un film despre trecut, prezent și despre viitor. O călătorie înapoi în timp. Stalin, Gorbaciov, cenzura, Radio Europa Liberă, arestări, ultimul miting organizat de Ceaușescu în decembrie 1989, tancuri și gloanțe în Timișoara. Scriitorii și implicarea lor în evenimentele care au dus la căderea comunismului. Petru Ilieșu, Ion Monoran - Omul care a oprit tramvaiele în 16 Decembrie 1989, gestul care a însemnat începutul Revoluției, sfârșitul regimului comunist, Viorel Marineasa și Daniel Vighi. Azi, Radu Vancu și protestele, importanța iradierii lor în societatea românească. Resetare. Granița dintre libertate și pierderea ei este fragilă. Un film despre libertate, despre cum libertatea există doar dacă vorbești/scrii și acționezi în numele ei.

🎬 "Portavoce"
🗓 Vineri, 12 iulie, ora 19:00, Librăria Humanitas Constantin Noica Sibiu
Trailer: bit.ly/2Lk55CM

👍 Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.