Rapunzel // în avanpremieră


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Sâmbătă, 28 mai, ora 18:00
sala Parter, Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong
-------------------------------------------------------------
SPECTACOL ÎN LIMBA GERMANĂ

RAPUNZEL | în avanpremieră
după Fraţii Grimm

REGIA, SCENARIU ŞI ILUSTRAŢIA MUZICALĂ*: Gavriil Pinte; SCENOGRAFIA: Roxana Ionescu;
ASISTENT SCENOGRAFIE: Adrian Vlad;
în DISTRIBUŢIE: Angela Páskuy, Claudia Stühler, Jenö Major, Adrian Prohaska, Daniel Neagu, Alina Moldovan (voce), Daniel Plier (voce);
*muzică de Franz Schubert şi G.F. Haendel (arie)

spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
durata: 50 min.

**
Secția germană a Teatrului pentru Copii și Tineret Gong prezintă, în premieră, povestea frumoasei Rapunzel. Spectacolul în limba germană poartă semnătura regizorului Gavriil Pinte și ilustrează prin jocul păpușarilor, povestea fetei cu părul prelung care avea să ajungă în grija unei vrăjitoare rele. La doar 12 ani, Rapunzel este închisă de vrăjitoare într-un turn înalt şi izolat, fără uși și fără scări, pentru a o ține departe de oameni și a o feri de răutățile și tentațiile lumii. Nimeni nu putea ajunge la ea. Spunându-i de fiecare dată Rapunzel, odor frumos, Aruncă-ți părul în jos, vrăjitoarea era singura care putea urca astfel în turn, până într-o bună zi, când un prinț avea să îi audă cântecul înduioșător și să încerce să îi redea libertatea. Oare avea să reușească?

"Încerc să fac teatru pentru copii cu gândul că-n timpul spectacolului imaginarul lor poate fi incitat și sporit. Știu că ei, copiii, au o putere aproape magică de a imagina. Și eu încerc chiar să oblig spectatorul să-și imagineze. Mi se pare o obligație frumoasă.
Încerc să fac teatru pentru copii cu aceeași rigoare, cu aceleași pretenții cu care încerc să fac teatru pentru orice vârstă. Mi se pare o…pretenție obligatorie și onorantă." Gavriil Pinte

**
Preţ bilet: 7 lei/ tarif unic

Accesul publicului la acest eveniment se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00), online (eventim.ro), la Librăriile Humanitas și în magazinele Germanos, Domo, Orange și Vodafone. Prețul unui bilet este de 7 lei, tarif unic. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Vă aşteptăm cu drag!
www.teatrulgong.ro