Raţa sălbatică (Nogamo Chudoku)


Data și ora:
Bilete:
25 lei
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Raţa sălbatică (Nogamo Chudoku)

Japonia / Edo Marionette Theatre YOUKIZA

După: Henrik Ibsen
Regia: Yoji Sakate (Rinkogun Theater Company)
Adaptare de: Yoji Sakate (Rinkogun Theater Company)
Artă marionete şi design costume: Takayuki Terakado
Muzică live: Keisuke Ohta
Scenografie: Jiro Shima
Lumini: Shigeo Saito
Sunet: Takeru Shima
Regizor scenă: Norihiko Morishita
Echipa Teatrului de Tineret din Vietnam: Dang Minh Tuan (regie scenică), Pham Thanh Binh (lumini), Nguyen Anh Tuan (sunet)
Traducere de: Darlene Quyen
Asistent regie: Mami Yamada
În distribuţie: Magosaburo Yuki XII, Chie Yuki, Ikuko Yuki, Kazuma Yuki, Izuna Oka, Kei Shibata, Toyo Mano, Yuki Tanaka, Aki Yumoto, Ayaka Sato (păpuşari Youkiza); Le Khanh, Nguyen Thanh Binh (Teatrul de Tineret din Vietnam)
În spectacolul „Rața sălbatică” un cortegiu funerar poartă coșciugul lui Hedvig, o fată care s-a sinucis. Oamenii merg prin pădure în căutarea unui loc de veci. Povestea se desfășoară în jurul membrilor procesiunii, privind în trecut la „evenimentele care au dus la moartea creaturii rănite”; creaturile sălbatice ce trăiesc în natură, care mor datorită tiraniei umane, prin otrăvire sau vânătoare, și ființele umane cu anumite defecte sunt surprinse în antiteză. Hedvig este fiica lui Hjalmar, un fotograf, și a soției lui, Gina. Tatăl lui Hjalmar a fost închis și a decăzut după ce a fost trădat de un negustor, Werle, care îi fusese partener. Gregers, unul din fiii lui Werle, s-a întors acasă după o absenţă de cincisprezece ani, pentru a participa la o petrecere organizată de tatăl său. Cunoscând secretele din trecutul familiei Ekdal, Gregers dezvăluie relația ascunsă dintre cele două familii, făcând apel la propria justiție pentru „revendicarea idealului”.
Spectacol prezentat în limba japoneză şi vietnameză, cu traducere în limbile română şi engleză.
Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani.
Efecte speciale: Sunete de foc de armă.
Coproducător: Vietnam Youth Theatre

Fotografii