Recital de pian - Silvan Negruțiu | Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetății nr. 3-5, Sibiu

Despre

RECITAL DE PIAN - SILVAN NEGRUȚIU

Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia
Marți, 11 iunie, ora 19.00

Program:

George Enescu - Sarabande, Op. 10
Ludwig van Beethoven - Sonata în Re Major, Op. 10, Nr. 3
Constantin Silvestri - Suita a treia pentru pian, Op. 6, Nr. 1
Franz Liszt - Sonata în si minor, S. 178

Recitalul face parte din Turneul de recitaluri de pian pe care Silvan Negruțiu îl susține în România, în perioada mai-iunie 2019.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu.
-----------------------------------------------------------------

Silvan Negrutiu a susținut recitaluri și concerte cu orchestra în America, Europa și Asia, concertând în săli prestigioase, cum sunt Kennedy Center din Washington DC, National Concert Hall din Dublin sau Showa Recital Hall din Tokyo. Pe lângă cariera concertistică, el este și profesor de pian și șef al Departamentului Instrumental la Universitatea Milikin din statul american Illinois.

Începând cu vârsta de şapte ani, Silvan Negruțiu a fost îndrumat de profesoara Emilia Baziotis la Liceul de Artă din Tȃrgu-Mureş, apoi de profesoara Magda Stănescu la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, ulterior absolvind Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu pianistul Viniciu Moroianu. A obţinut dipolma de Master în interpretare muzicală de la Academia Regală Irlandeză de Muzică şi Universitatea Dublin, cu distincţia „First Class Honours”. După anii petrecuţi în Irlanda, Negruţiu s-a mutat în Statele Unite, finalizând studiile doctorale la Conservatorul Universității Shenandoah din statul Virginia, sub îndrumarea legendarului pianist şi pedagog John O’Conor. De asemenea, şi-a aprofundat studiile cu personalităţi de prestigiu ale lumii pianistice, în cursuri de măiestrie cu Richard Goode, Peter Frankl şi Klaus Hellwig.