Recital Extraordinar - Won Kim - Korea de Sud


Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetății nr. 3-5, Sibiu

Despre

PROGRAM:

W. A. Mozart: Sonata - KV 310 - la minor

F. Chopin: Barcarolle - Op. 60 - Fa# major

F. Liszt: Balada - Nr. 2 - si minor

F. P. Schubert: Fantezia Op. 15 (D 760) „Wanderer Fantasie“ - Do major

Numit de publicația New York Newsday "un temperament de foc și oțel" și apreciat de ”Washington Times” pentru performanța muzicală "palpitantă și fără cusur", Won Kim este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai notorii pianiști coreeni din generația sa.
A debutat cu Orchestra Filarmonicii din Seul la vârsta de doisprezece ani și a apărut ulterior cu numeroase orchestre internaționale precum Filarmonica din Sankt Petersburg, Orchestra Națională Rusă, Orchestra Simfonică din Barcelona, ​​Orchestra Simfonică din Baltimore și Orchestra Simfonică de Stat a Ucrainei, Mozarteum Orchestra , Orchestra Simfonică Italiana Monteverdi, Filarmonica din Wernigerode, Filarmonica Națională a Ucrainei, Orchestra Simfonica de Tineret din New York, Orchestra Juilliard, Filarmonica Zaporozhye și Filarmonica din Russe.
A colaborat cu artiști renumiți precum Yuri Temirkanov, Mikhail Pletnev si Mark Ermler și cu orchestre naționale, inclusiv Filarmonica din Seul, Simfonia Coreană, Filarmonica JeonJu, Fiiarmonica DaeGu, Orchestra de Cameră KT, Simfonia GangNam, Filarmonica ChangWon și Filarmonica Eurasiei.
Printre cele mai recente angajamente ale sale se numără concertele cu Filarmonica George Enescu din București, Orchestra Simfonică din Coreea, Filarmonica din Praga, Orchestra Simfonică KBS și Filarmonica Slovacă. A realizat integrala concertelor de pian de Șostakovici cu Filarmonica Daegu și a apărut ca solist la Festivalul simfonic din Seul, în concertul de deschidere al Centrului de Arte SungNam și în concertul Open Air al societății Chopin dîn Germania.
Won Kim a început să studieze pianul cu tatăl său, un reputat pianist iar talentul lui excepțional a fost repede recunoscut. La vârsta de 13 ani a fost invitat să studieze la Școala Juilliard din New York și, ca artist în formare, a continuat să se perfecționeze în Europa, la Salzburg și Hanovra.
În decursul anilor, Won Kim a câștigat numeroase premii: Cncursul internațional de muzică Maria Canals, concursul internațional de pian William Kapell, concursul internațional de pian de la New Orleans, concursul internațional de pian de la St. Charles și a obținut premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări din secolul XX, la concursul internațional de muzică Ceaikovski.
Talentul său muzical deosebit a facut posibilă câștigarea mai multor burse: Bursa Bösendorfer, Bursa Memorială Gina Bachauer, Bursa Societății Chopin și a fost ales ca unul dintre tinerii artiști ai Institutului Steans la Festivalul Ravinia.
Ulterior, Won Kim a concertat în întreaga Europă și Coreea, în săli de concerte de renume precum Musikverein Hall din Viena, Rudolfinum din Praga, Beethoven Kammermusiksaal din Bonn, Palau de la Musica din Barcelona, ​​Ateneul Român din București, Lysenko Hall din Kiev, Centrul de Arte SungNam, Centrul de Arte din Seul și Sala Wigmore.
După succesul său de debut la Londra, în Wigmore Hall, Won Kim a fost invitat să devină Artist Sony. Această invitație a avut ca rezultat lansarea primei sale înregistrări la Sony Classical. A urmat un turneu de concerte remarcabil în Coreea și mai multe turnee în Europa, concertele sale fiind înregistrate și difuzate în Coreea, Europa și America de Nord, pe DRS Radio, Radio WQXR, KBS FM, Radio Cluj, KBS-TV, MBC-TV și EBS-TV.
Pe lângă activitatea solistică intensă, Won Kim deține, în prezent, postul de profesor la Universitatea Ewha Womans.

INTRAREA LIBERA