Reveries. Concert jazz A-C Leonte la Biblioteca ASTRA


Data și ora:
Gazdă:
Strada George Barițiu 5, Sibiu 550178, Romania
Organizator:

Despre

Luni, 3 decembrie, de la ora 19:00, publicul sibian este așteptat la concertul care încheie itinerariul tematic al evenimentelor din Stagiunea ICon Arts @ Biblioteca ASTRA pe anul 2018. Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu va găzdui în seara zilei de luni concertul „Reveries” susținut de una dintre cele mai în vogă trupe de jazz din România: A-C Leonte Band.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, doar prin solicitarea invitației electronice la adresa bjastra2@gmail.com

Iubitorii muzicii bune vor descoperi un concept muzical distinct, marcat de originalitatea compoziției și a mixului de stiluri jazz cu inflexiuni alese. A-C Leonte este considerată la ora actuală una dintre cele mai bune voci feminine ale scenei de jazz românesc dar și din zona muzicală underground în care s-a impus prin recentul său album „Angel minus Wings”. A lansat, în 2014, albumul său de debut intitulat „Secret Lover”, considerat primul album de autor creat de o solistă de jazz din România.

„Sub genericul «Reveries» sunt prezentate o serie de compoziții menite să contureze o stare aparte de visare lucidă, aceasta reprezentand nu doar o încercare de evadare, ci mai degrabă de a invoca, atat în conștiința muzicienilor, cat și în cea a ascultătorilor, ideea de transcendență, de relaționare cu ceea ce este mai presus și dincolo de starea de spirit necesară pentru simpla supraviețuire în lumea materială,” sunt cuvintele prin care artiștii caracterizează conceptul evenimentului.

A-C Leonte - ”Reveries” – un concept jazz / electro / psihedelic. Vor concerta A-C Leonte - voce, vioară & fx, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcus - saxofon alto & fx, Michael Acker - bas și Tavi Scurtu – baterie.

Și la acest ultim eveniment pe anul 2018 Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu a pregătit o expoziție specială care va cuprinde documente și viniluri jazz de colecție. Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio Senator Wine, partenerii evenimentului.

Despre Ana Cristina Leonte

A traversat o varietate de experiențe muzicale care au contribuit la evoluția sa ca artist și ca muzician: de la cîntatul la vioară în orchestră, muzică de cameră sau trupe de rock, la propriul cvintet de jazz (Ana-Cristina Leonte Quintet/ Javra – alături de pianistul Albert Tajti, toboșarul Tavi Scurtu, saxofonistul Alex Munte și basistul Michael Acker) sau colaborarea cu cei mai importanți artiști ai jazzului românesc și internațional (Mircea Tiberian, John Betsch, Chris Dahlgren, Juhász Gábor, Cristian Soleanu, George Dumitriu, Alexandru Arcus, Ciprian Pop, etc), de la cîntatul într-un grup accapella (Blue Noise, Jazzappella), la primele explorări electronice alături de artiști ca Electric Brother.

Fotografii