RODIN la CINE M-A văzut la Habitus


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România

Despre

CINE M-A văzut la Habitus prezintă o poveste impresionată despre unul dintre inițiatorii și catalizatorii sculpturii moderne, RODIN, un film de Jacques Doillon despre marele sculptor francez, Auguste Rodin, selectat în Competiția Oficială de anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Proiecția va avea loc miercuri, 28 februarie, de la ora 20.00, la Librăria Habitus.

Sinopsis:
Paris,1880. La vârsta de 40 de ani, Rodin primeşte prima comandă oficială din partea statului. Creează „Porţile Iadului”, lucrare compusă dintr-o mulţime de figurine, dintre care unele vor deveni celebrele sale sculpturi: Sărutul şi Gânditorul. Îşi împarte existenţa cu Rose, partenera sa îndelungată, când ajunge să o cunoască pe Camille Claudel. Aceasta este eleva lui cea mai talentată şi îi va deveni în scurt timp asistentă, apoi amantă. Urmează un deceniu de pasiune, admiraţie reciprocă şi complicitate. După ruptura lor, Rodin continuă să creeze frenetic. Primeşte atât blamarea, cât şi entuziasmul pe care le provoacă senzualitatea sculpturilor sale, iar odată cu Balzac, creaţie respinsă în timpul vieţii lui Rodin, pune bazele sculpturii moderne.

Preţ bilet: 10 lei.
Rezervări: 0733956222 | 0269 250 383.

CINE M-A văzut la Habitus este un eveniment organizat de Asociaţia ESTE FILM şi Librăria Habitus, cu sprijinul Cine Europa.