RTÉ ConTempo 20 @ ICon Arts Celebrates!


Data și ora:
Gazdă:

Strada Frumoasă 52, București, România
Organizator:

Despre

ICon Arts Celebrates! are plăcerea de a va prezenta concertul "RTÉ ConTempo 20", ce va avea loc vineri, 31 iulie, de la ora 19.00, în Sala Thalia din Sibiu.

După 20 de ani de excelență interpretativă, cvartetul de coarde RTÉ ConTempo, considerat unul din cele mai bune din lume, este sărbătorit în România, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului ICon Arts.

Mainevent-ul Festivalului ICon Arts Celebrates! va avea loc la Sala Thalia, vineri, 31 iulie, de la ora 19, când membrii cvartetului RTÉ ConTempo vor susține un concert extraordinar alături de îndrăgita interpretă Analia Selis.

Din programul serii fac parte lucrări clasice, contemporane, tango argentinian și momente-surpriză.

===

ConTempo

Format în 1995, pe vremea studenției la Universitatea de Muzică din București, cvartetul ConTempo a devenit unul dintre cele mai apreciate cvartete tinere de azi, cu 14 Premii Internaționale, numeroase turnee mondiale și peste 1200 de concerte în 46 de țări.

Au studiat împreună cu cele mai apreciate cvartete de coarde din lume, precum Amadeus, Alban Berg , Tokyo, Emerson, Hagen și Quartetto Italiano.

ConTempo au avut onoarea de a fi invitați să interpreteze în fața unor mari personalități precum regretatul Papa Ioan Paul al II-lea la Castelul Gondolfo în Italia, pentru Prințul Charles în Londra și la Highrove, pentru Nelson Mandela, fostul președinte al Africii de Sud, în fața Miniștrilor UE, a câștigătorului Premiului Nobel Seamus Heaney și pentru celebrii actori de la Hollywood Angelica

Houston, Angela Lansbury, Martin Sheen și Merv Griffin. Totodată, au înregistrat muzica pentru serialul HBO realizat de Tom Hanks și Steven Spielberg, „Band of Brothers”.

După 10 ani de rezidență artistică al orașului Galway, în 2013, în urma unei audiții europene, ConTempo câștigă selecția pentru rezidența RTE, devenind cvartetul de coarde al Radioteleviziunii Naționale din Irlanda.

Mai multe despre cvartetul ConTempo: http://www.iconarts.ro/academia-icon-arts/academia-icon-arts-sibiu/profesori/#/851

===
Programul integral al Festivalului îl găsiți la: http://www.iconarts.ro/festivalul-icon-arts/program-2015/

Biletele se găsesc în rețeaua Eventim și pot fi achizionate de la: http://www.eventim.ro/ro/bilete/icon-arts-celebrates-sibiu-sala-thalia-791599/performance.html