Ruina


Data și ora:
Bilete:
6 lei
Gazdă:

Piața Albert Huet 12, Sibiu 550182, Romania
Organizator:

Despre

Ce se întâmplă când o bancă dă faliment? De exemplu sediul ei poate fi invadat de 2700 de oameni și transformat într-un proiect de locuințe. Ignorați de administrația locală și temuți de vecini, locuitorii Turnului Cofinanzas își creează propriul model de micro-societate socialistă la înălțime.
Filmul surprinde transformarea unui avatar al dezastrului financiar, cea mai mare clădire verticală din America Latină, inițial destinată sa fie centrul financiar al Venezuelei, într-un bloc de locuințe pentru “năpăstuiții” care nu își permit să plătească chiria în altă parte.
Departe de a fi un squat, turnul Cofinanzas, locuit acum de o comunitate de 2700 de persoane, funcționează mai degrabă ca o cooperativă, cu propriile regului, cu un comitet ce îi reprezintă pe locatari în relația cu autoritățile și soluționează conflicte sau organizează acțiuni de construcție și igienizare. Locuitorii acestei “mahalale verticale”, cum o numesc vecinii din Caracas, au o filosofie simplă, inspirată de Hugo Chavez, personaj cu o prezență dominantă în film. Chavez apare prin intercalarea de discursuri televizate la radio sau TV, mândrindu-se cu virtuțile revoluției, realitate contrazisă în mod ironic de realitățile prezentate de film. Fără nici un sprijin de la guvern și autorități, locuitorii turnului ce ar fi trebuit să găzduiască apartamente de lux pentru acționarii complexului, rămân o problemă socială fără soluție, înfruntând împreună cutremure, incendii dar și forțe economice mult mai intense, într-o claustro-distopie cu accente de reportaj socio-economic.
Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Fotografii