Să creștem o pădure! - episodul II: îngrijirea puieților


Data și ora:
Gazdă:

Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Dragi copacitrioți,

vă chemăm din nou în oastea #sacrestemopadure!

Cei 10.000 de puieți plantați împreună în primăvară au nevoie de ajutorul nostru pentru a se dezvolta în copaci maturi. Adică de acțiuni repetate de îngrijire: în 09 iulie am programat prima deplasare.

Avem nevoie de 100 de voluntari harnici care să dea marea pe munte și să vină alături de noi la Arpașu pentru îngrijirea puieților.

Înscrierile se fac aici: http://verdelesus.ro (100 locuri disponibile).

▬ Ce înseamnă acțiunea de mobilizare?
Mobilizarea solului în jurul puieţilor (în vetre) cu sapa agricolă sau sapa de munte, spargerea bulgărilor, înlăturarea pietrelor şi rădacinilor, smulgerea buruienilor din jurul puieţilor şi ruperea sau tăierea lăstarilor de pe vatră.

▬ Când?
Plecarea are loc în 09 iulie, ora 07.30 din parcarea Thalia, Sibiu. Punem la dispoziție 2 autocare pentru transportul voluntarilor.
Drumul până la Arpașu durează aproximativ 1h, urmat de mers pe jos aproximativ 20 minute – prin câmp, cu muntele la umăr.

▬ Ce asigură Cu verdele-n SUS?
- Unelte
- Transport (2 autocare)
- Apă
- O masă caldă
- Bună dispoziție
Din cauza temperaturilor nu tocmai prietenoase, vă recomandăm tuturor să veniți cu lichide la voi. Vom avea și noi cantități serioase de apă, dar preferăm să fim cu băgare de seamă.

▬ Continuare?
Da! În măsura în care ne permite timpul şi vremea, vom putea să ne bucurăm împreună de natură şi de priveliştea minunată.

****
Această acţiune reprezintă a doua fază a proiectului "Să creştem o pădure" prin care ne propunem să transformăm un teren de 2 hectare de păşune neutilizabilă din comuna Arpaşu de Jos într-o tânără pădure de foioase.

Etapa de îngrijire este finanțată prin fondurile strânse cu ajutorul vostru la Semimaraton și Cros - Sibiul în Mișcare 2016, organizat de Fundatia Comunitara Sibiu. Informații proiect: http://maratonsibiu.ro/sa-crestem-o-padure-5993/ .

Pentru #sacrestemopadure, avem sprijinul Primăriei Comunei Arpaşu de Jos, autoritatea locală fiind şi proprietarul terenului care găzduiește plantarea.