Să creştem o pădure! - episodul IV: Completarea puieţilor


Data și ora:
Gazdă:

Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Dragi copacitrioți,

e 1 aprilie, dar nu e o glumă: ne întâlnim pentru o nouă acţiune de plantare!

Proiectul #sacrestemopadure, început în primăvara lui 2016, continuă. Am ajuns la episodul IV, completarea puieţilor care nu au supravieţuit în primul an.

Statistic, din cei 10.000 de copaci plantaţi alături de voi în 2016, 2300 nu au supravieţuit, însă împreună, vom aduce un suflu nou pădurii de la Arpaşu: vă invităm să plantăm 2300 de stejari, frasini şi paltini pentru reîntregirea pădurii noastre.

Avem nevoie de 150 de voluntari. Înscrierile se fac doar pe site, pe principiul primul venit, primul servit: http://verdelesus.ro.

Daţi de veste, pădurea are în continuare nevoie de noi!
____________
Când?
Plecarea are loc în 01 aprilie, ora 08.30 din parcarea Thalia, Sibiu. Punem la dispoziție 2 autocare pentru transportul voluntarilor.
Drumul până la Arpașu durează aproximativ 1h, urmat de mers pe jos aproximativ 20 minute – prin câmp, cu muntele la umăr.

Ce asigură Cu verdele-n SUS?
- Unelte
- Transport (2 autocare)
- Apă
- O masă caldă
- Bună dispoziție
- Aer de munte şi panorama munţilor Făgăraş

Din cauza vremii capricioase, vă recomandăm să aveţi la voi haine groase, impermeabile, dar şi tricou, în caz de soare şi vreme bună (stil de îmbrăcăminte ceapă, în straturi, funcţionează foarte bine în astfel de cazuri). Ghete sau cizme obligatoriu.

****
Această acţiune reprezintă a patra fază a proiectului "Să creştem o pădure", organizată alături de voluntari, prin care ne propunem să transformăm un teren de 2 hectare de păşune neutilizabilă din comuna Arpaşu de Jos într-o tânără pădure de foioase.

Activitatea din 01 aprilie este finanțată prin fondurile strânse cu ajutorul vostru la Semimaraton Sibiu 2016, organizat de Fundatia Comunitara Sibiu (informații proiect: http://bit.ly/2mMiSlD) şi cu ajutorul firmelor Neoconsult Valuation şi Eltex Recycling, care ne oferă sprijin în acest an pentru toate lucrările de îngrijire de la Arpaşu.

Pentru #sacrestemopadure, avem de asemenea sprijinul Primăriei Comunei Arpaşu de Jos, autoritatea locală fiind şi proprietarul terenului care găzduiește plantarea.

Pădurea rezistă!