Să creştem o pădure! - episodul V: Îngrijirea puieţilor


Data și ora:
Gazdă:
Arpasu de Sus, Romania
Organizator:

Despre

Cine dă marea pe munte şi vine la copăceală în 01 iulie 2017?

Am ajuns la episodul V din #sacrestemopadure! Pădurea de la Arpaşu are încă nevoie de ajutorul nostru pentru a supravieţui. Aşadar, în 01 iulie avem nevoie de 100 de voluntari harnici să vină alături de noi pentru îngrijirea puieților (detalii mai jos despre ce presupune o acțiune de îngrijire).

Extra: după finalizarea muncii, plănuim să rămânem cu cortul la Arpaşu, la poalele munţilor. A doua zi, duminică, scăldat la Ştrandul Victoria. Invitaţia se adresează tuturor voluntarilor participanţi.

Înscrierile se fac aici ►► http://verdelesus.ro/ (100 locuri disponibile).

▬ Ce presupune acțiunea de îngrijire?
Mobilizarea solului în jurul puieţilor (în vetre) cu sapa agricolă sau sapa de munte, spargerea bulgărilor, înlăturarea pietrelor şi rădacinilor, smulgerea buruienilor din jurul puieţilor.

▬ Când?
Plecarea are loc în 01 iulie, ora 08.00 din parcarea Thalia, Sibiu. Punem la dispoziție autocare pentru transportul voluntarilor.
Drumul până la Arpașu durează aproximativ 1h, urmat de mers pe jos aproximativ 20 minute – prin câmp, cu muntele la umăr.

▬ Ce asigură Cu verdele-n SUS?
- Unelte
- Transport cu autocarul
- Apă
- O masă
- Bună dispoziție

Fiind în zonă de munte cu vreme imprevizibilă, e bine să aveţi la voi de pelerine de ploaie, cizme de cauciuc, dar și pălărie, cremă de protecţie și un surplus de apă, pentru hidratare.

▬ Statul cu cortul peste noapte

(Opţional) Vă invităm să rămâneţi alături de noi peste noapte, de sâmbătă pe duminică, cu cortul la Arpaşu! Astfel, ne cunoaştem mai bine, împărtăşim poveşti vânătoreşti în jurul focului şi ne bucurăm de răcoarea munţilor. A doua zi, plănuim un scăldat la Victoria.

Atenţie! Cu verdele-n SUS nu pune la dispoziţie corturi, saci de dormit, mâncare sau apă (ulterior încheierii acţiunii de îngrijire). Fiecare voluntar este responsabil să îşi aducă cu sine cele necesare asigurării unei şederi în siguranţă la cort (echipament de munte, haine extra pentru noapte şi frig, mâncare şi lichide suficiente etc). De asemenea, noi asigurăm transport cu autocarul dus-întors doar sâmbătă pentru acţiunea de plantare. Cei care rămân cu cortul până duminică ar fi bine să opteze pentru transport personal.

Vom reveni cu o listă detaliată a articolelor recomandate pe care să le aveţi la voi pentru statul la cort.

****
Acţiunea de îngrijire din 01 iulie 2017 reprezintă a cincea fază a proiectului "Să creştem o pădure" prin care ne propunem să transformăm un teren de 2 hectare de păşune neutilizabilă din comuna Arpaşu de Jos într-o tânără pădure de foioase.

Pentru #sacrestemopadure, avem sprijinul Primăriei Comunei Arpaşu de Jos, autoritatea locală fiind şi proprietarul terenului care găzduiește plantarea.