Să creştem o pădure! - episodul VI: Îngrijirea puieţilor


Data și ora:
Gazdă:
Arpasu de Sus, Romania
Organizator:

Despre

Câteodată nici nouă nu ne vine a crede, dar am ajuns la episodul VI al proiectului “Să creştem o pădure!”. Şi nimic din toate astea nu ar fi posibile fără ajutorul vostru, al voluntarilor. Nu degeaba, pădurea de la Arpaşu a luat, informal, denumirea de “Pădurea voluntarilor.”
Goarna sună iar, pentru o nouă acţiune de îngrijire. Veniţi?

Înscrierile se fac aici: http://verdelesus.ro/ (80 locuri disponibile).

▬ Când? 02 septembrie 2017
Plecarea are loc, ca de obicei, dimineaţa, ora 08.00 din parcarea Thalia, Sibiu. Punem la dispoziție autocar pentru transportul voluntarilor.
Drumul până la Arpașu durează aproximativ 1h, urmat de mers pe jos aproximativ 20 minute – prin câmp, cu muntele la umăr.

▬ Ce presupune acțiunea de îngrijire?
Tăierea de la bază a buruienilor din jurul puieților cu ajutorul cosoarelor.
Mobilizarea solului în jurul puieţilor (în vetre) cu sapa agricolă sau sapa de munte, spargerea bulgărilor, înlăturarea pietrelor şi rădacinilor.

▬ Ce asigură Cu verdele-n SUS?
- Unelte
- Transport (cu autocarul)
- Apă
- O masă
- Bună dispoziție

Fiind în zonă de munte cu vreme imprevizibilă, e bine să aveţi la voi de pelerine de ploaie, cizme de cauciuc, dar și pălărie, cremă de protecţie și un surplus de apă, pentru hidratare.

▬ Bonus: concert de gong, cu muuulţumiri Simonei

****
Acţiunea de îngrijire din 02 septembrie 2017 reprezintă a şasea fază a proiectului "Să creştem o pădure" prin care ne propunem să transformăm un teren de 2 hectare de păşune neutilizabilă din comuna Arpaşu de Jos într-o tânără pădure de foioase.

Pentru #sacrestemopadure, avem sprijinul Primăriei Comunei Arpaşu de Jos, autoritatea locală fiind şi proprietarul terenului care găzduiește plantarea.