Salutul circului contemporan (Hallo)


Data și ora:
Bilete:
40 lei; redus 30 lei
Gazdă:
Colegiul Naţional „Octavian Goga” - Sala de sport, Strada Mitropoliei 34, Sibiu 550179, Romania

Despre

Salutul circului contemporan (Hallo)

Elveţia / Martin Zimmermann

Concept artistic, regie şi coregrafie: Martin Zimmermann
Scenografie: Martin Zimmermann
Dramaturgie: Sabine Geistlich
Dezvoltare - scenografie, manager proiect tehnic: Ingo Groher
Creaţii musicale: Colin Vallon
Asistent regie şi coregrafie: Eugénie Rebetez
Concept costume: Franziska Born
Light design: Sammy Marchina
Sound design: Andy Neresheimer
Creaţie - regizor secund, extra
Creaţie - regie tehnică: Sarah Büchel
Concept tehnic - scenografie: Christiane Voth, Ingo Groher
Realizare decor: Ateliers Théâtre Vidy Lausanne, Ingo Groher
Automatizare decor: Thierry Kaltenrieder
Costume: Franziska Born, Bea Zimmermann
Pictură teatrală: Michèle Rebetez-Martin
Accesorii: Atelier CLSFX Paris, Eric Rhis
Regizor tehnic principal: Roger Studer
Regie lumini, regie scenică: Sammy Marchina/ Jérôme Bueche/ Jan Olieslagers
Regie sunet: Franck Bourgoin/ Andy Neresheimer
Producţie tehnică: Sarah Büchel
Comunicare: Yvonne Kummer
Contabilitate şi birouri: Conny Heeb
Departament administrativ şi de vânzări: Alain Vuignier
Producător internaţional: Claire Béjanin
Regie artistică: Dimitri de Perrot, Martin Zimmermann
Interpretat de: Martin Zimmermann
Martin Zimmermann: artist de mișcare, experimentator înflăcărat și wannabe zăpăcit, prezintă - pentru prima dată - un one-man show. O încercare de a întoarce absurditățile vieții sale interioare pe dos și de a înțelege procesele sale bizare de gândire. Ca decor al noului său spectacol, Martin Zimmermann a ales o structură cadru, pe care a transformat-o într-un spațiu-vitrină, pentru a prezenta o figură tragicomică, condusă de dorința de a deveni ceea ce pare a fi. Cadrul neschimbat, aparent static, se dovedește a fi mult mai dinamic, mult mai fragil decât pare inițial. Actorul încearcă să se adapteze la lumea aparențelor, care e din ce în ce mai scăpată de sub control. Obiectele se trezesc la viață și zboară în jurul său, magia umple spațiul până la refuz, distrugând granița dintre realitate și ficțiune. Martin Zimmermann joacă pe scenă de aproape 20 de ani. În „ Salutul circului contemporan”, dă dovadă de aceeași pasiune pentru interpretare pe care o avea și la începutul carierei sale. În acest spectacol presărat cu nenorociri, Zimmermann încearcă să își croiască drumul printre circumstanțe suprarealiste și neprevăzute. Pierde contactul cu realitatea, se confundă cu propria sa reflecție în oglindă, se încolăcește și devine un alt element de recuzită pe scenă. Corpul extenuat al lui Martin Zimmermann dezvoltă un limbaj corporal diferit, mai stăruitor. Artistul, prins în propria sa vrajă și prizonier al pasiunii sale nestăvilite, aproape se prăbușește, și doar umorul său excentric îl mai poate salva.
Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani.
Producţie: Verein Zimmermann & de Perrot
Coproducători: Châteauvallon - Centre National de Création et Diffusion Culturelles; Espace Jean Legendre, Compiègne - scène nationale de l’Oise en préfiguration; KVS - Koninklijke Vlaamse Schouwburg; La Filature, scène nationale – Mulhouse; Le Merlan, scène nationale à Marseille avec Pôle Cirque Méditerranée (CREAC de Marseille, Théâtre Europe, La Seyne sur Mer); Le Volcan, scène nationale du Havre; Les Théâtres de la Ville de Luxembourg; Maillon – Théâtre de Strasbourg - Scène européenne; Migros Kulturprozent; Theater Casino Zug; Théâtre de la Ville, Paris; Théâtre Vidy-Lausanne; Zürcher Theater Spektakel.
Cu sprijinul lui: Ernst Göhner Stiftung
Mulţumiri: Schauspielhaus Zürich
Repetiţii finale la Théâtre Vidy-Lausanne, premiera 4 noiembrie 2014.
Compania Zimmermann & de Perrot este susţinută printr-un contract de cooperare între departamentul de Afaceri Culturale al oraşului Zurich, Serviciul de Afaceri Culturale al Cantonului Zurich şi Pro Helvetia, Consiliul de Arte din Elveţia
Începând cu 2006, compania Zimmermann & de Perrot s-a bucurat de sprijinul Fundaţiei BNP Paribas, sprijin oferit pentru dezvoltarea proiectelor.

Fotografii