Schi de tura & rachete de zapada in muntii Lotrului:Prejba, Muma

În jurul Sibiului

Data și ora:
Bilete:
100 lei / 1 persoană
Gazdă:
Sadu, România

Despre

Salutare iubitori de munte prieteni ai MGS si nu numai,
Echipa MountainGuide-Sibiu organizeaza Sambata 30 Ianuarie 2021 pentru dumneavoastra, cei din familia MGS si nu numai, o iesire la munte foarte aproape de casa, o tură montană în munții Lotrului, cu urcare pe vârfurile Muma-1540 m si Prejba-1745 m, doua din cele mai emblematice varfuri ale muntilor Lotrului.Vom folosi rachetele de zapada si schiuri de tura. Priveliștea de pe aceste două vârfuri este deosebită, având în fața noastră partea de Vest a munților Făgăraș cu impozantul vârf Suru si cu Țara Oltului, dar si o vedere de ansamblu cu valea Sadului si partea Nord-Estica a masivului Cindrel.
Tura montană se va desfășura pe porțiuni de traseu marcat dar și pe poteci nemarcate.
Detalii de organizare:
Sâmbătă 30 Ianuarie 2021.
Ora întâlnirii: 06.30 A.M
Locul întâlnirii: Pacarea Centrului Comercial Kaufland, ieșirea spre Șelimbăr
Traseu: Sibiu – Valea Sadului - Masa Verde – Juvărt – varful Muma 1540 m - Vârful Prejba 1745 m – inapoi la masini in drumul Juvartului – Sadu - Sibiu.
Diferență de nivel: + 800 m / - 800 m.
Dificultate traseu: Mediu+
Durată traseu circa 7-8 ore (cu pauze incluse).
Cei cu rachete de zapada vor face un traseu tot in zona unde vor merge cei pe schiuri de tura!!!
Taxa de participare: 100 lei / persoana
Taxa include: - servicii ghidaj montan
- transport(decontare combustibil masini personale – grupare cate 4 persoane in masina)
- rachete de zapada + bete trekking
Grup minim 12 persoane – maxim 25 persoane.
Grupul va fi impartit in doua sau trei grupuri de maxim 10 persoane (insotite de cate un ghid montan) conform reglementarilor oficiale despre deplasarea in grup pe timp de pandemie.
Purtarea mastii este obligatorie pe toata durata transferului in masini pana la locul de plecare si sosire.
Echipament necesar pentru schi de tura: Bocanci de tură, Schi de tură, Piei de focă, Bețe schi, Cască, Kit salvare din avalanșă( sondă, lopată, pieps), Geacă+ Pantalon Gore-Tex, Softshell, Windstopper, Cagulă, Mănuși, Ochelari soare/ schi, Lanternă, Rucsac tură.
Cine nu detine tot echipamentul de salvare din avalanșa este rugat să ne informeze pentru a-i putea pune la dispoziție sau pentru a-l indruma catre un magazine care oferă spre închiriere.
Echipament necesar pentru rachete de zapada: bocanci munte, geaca impermeabila(gore-tex), pantaloni trekking, 1 bluza de vant, 1 tricou de schimb, un buff, manusi,caciula, geaca de puf, crema de soare, ochelari de soare, lanterna frontala, rucsac tura 1 zi in care sa va puneti aceste lucruri, bete trekking si parazapezi.
Termos cu ceai sa nu va lipseasca!!!
Daca este nevoie si de alt echipament suplimentar o sa va anunt inainte cu cateva zile de inceperea turei.
Tura se va desfasura in conditii de siguranta….daca vremea in acea zi nu permite deplasarea in zona muntilor Lotrului atunci vom decide la fata locului ce anume vom face….
Pe toata durata acestei ture montane veti fi insotiti de 1 ghid montan autorizat, membru SGLM si specializat ca lider montan international(UIMLA) pentru cei care merg pe schiuri de tura dar si de inca 1-2 ghizi montani autorizati pentru cei care vor merge pe rachete de zapada, in functie de dimensiunea grupului.
Contact:
MountainGuide-Sibiu
Iulian Panescu
Ghid Montan SGLM & Lider Montan International UIMLA
Tel: 0726687656
E-mail: sibiu.mountainguide@gmail.com
www.mountainguide-sibiu.ro

Sursa text & foto