SCOALA DE VARA COMUNITARA PENTRU COPII SI TINERET, ediția a IV-a


Data și ora:
Gazdă:
Piața Iancu de Hunedoara, Sibiu, Romania

Despre

SCOALA DE VARA COMUNITARA PENTRU COPII SI TINERET, ediția a IV-a

Activitățile se vor desfășura în luna iulie, în cartierul Turnișor – la sediul Beneficiarului (str. P-ța Iancu de Hunedoara nr.20). Accesul este gratuit și pot participa copii de toate vârstele și etniile conviețuitoare.

Prin obiectivele sale, proiectul Şcoala de vară comunitară pentru copii şi tineret (ediția a IV-a) duce la: construirea de oportunităţi pentru participarea copiilor şi tinerilor la viaţa şi dezvoltarea comunităţii; creşterea conştientizării şi crearea de oportunităţi pentru implicarea comunităţii în sprijinirea efectivă a copiilor aflaţi în dificultate; dezvoltarea capacităţilor, aptitudinilor, abilităţilor şi deprinderilor sociale, artistice, civice şi de viaţă ale grupului ţintă.
De asemenea, activităţile proiectului (integrare comunitară prin artă – dansuri, pictură și împletiri; activităţi comunitare prin joc şi cuvânt, activități gastronomice și teatrul multicultural) contribuie la conştientizarea şi diminuarea discrepanţelor etnice, barierelor de mentalitate, a problematicilor sociale şi socio-economice actuale. Implenentarea proiectului propus va limita efectele temporare sau permanente ale unor situaţii care generează marginalizarea sau excluderea socială a unei părţi din comunitate. Proiectul aduce ca noutate abordare multiculturală şi istorică, dar şi realistă, concretă prin activităţi care să reînoade firul istoric făcând astfel posibilă creşterea gradului de culturalizare şi de toleranţă.
Activitățile proietului se vor încheia cu realizarea unei expoziții cu lucrările copiilor, expoziție care se va încheia cu un spectacol și participanții vor primi diplome și premii.

Fotografii