Școala în satul tradițional - Secretele Broderiei


Data și ora:
Bilete:
25 lei adulți/ 7 lei elevi, studenți
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
Organizator:

Despre

Școala în satul tradițional - Atelier de broderie

Stimați colegi&colaboratori, pe această cale vă aducem la cunoștință că în perioada 4 – 7 iulie, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează atelierul Secretele broderiei. Este vorba despre un atelier interactiv, care prezintă broderia ca și artă populară. Inițiativa face parte din programul Școala în satul tradițional.

BACKGROUND INFO
Brodatul presupune coaserea cu acul a unei varietăți de modele, de desene, pe toate tipurile de țesături și materiale. Toți participanții (familii cu copii, tineri, adolescenți) vor putea experimenta arta brodatului pe etamină, sub îndrumarea unui meșter, cu prezentarea instrumentelor de lucru folosite și a tehnicilor de cusut – cusut în urma acului, cruciuliță, festonat. De asemenea, vor primi informații cu privire la obiectele textile pe care se aplicau motivele, tipurile de cusături aplicate, semnificația acestora.

Atelierele vor avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în zona Gospodăriei de pescar din Mahmudia, jud. Tulcea, în intervalul orar 10:00 - 14:00.

Participarea la ateliere se face în baza abonamentului sau a biletului de acces în Muzeul ASTRA.

Ultimul atelier din programul Școala în satul traditional, Dulgherul și Tâmplarul, a înregistrat 185 participanți în 4 zile de demonstrații practice.

INFO: Serviciul Educație muzeală. Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA

Fotografii