Scufița Roșie // repetiție cu public #2


Data și ora:
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Duminică, 16 iulie, ora 11:00
sala Parter, Teatrul pentru Copii și Tineret GONG
-----------------------------------------
SCUFIȚA ROȘIE
de Jöel Pommerat

REGIA: Diego Aramburo; SCENOGRAFIA & VIDEO: Mihai Păcurar; TRADUCERE TEXT: Mihaela Michailov; PĂPUŞI: Oana Micu; COSTUME: Oana Micu, Mihai Păcurar; LIGHT DESIGN: Diego Aramburo; MUZICA: Bobo Burlăcianu; în DISTRIBUŢIE: Alina Mişoc, Claudiu Fălămaş, Raluca Silvia Pavel, Mihaela Grigoraş; MÂNUITORI DECOR: Viorica Costin, Emil Predescu, Patrik Voicu;

5+ / spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
durata: 50 min.

**
Povestea Scufiţei Roşii este povestea fetiţei care pornind singură la drum, intră în vorbă cu lupul, din bună credinţă şi naivitate, şi sfârşeşte prin a fi mâncată de acesta şi ea şi cineva foarte drag ei, bunica. Dacă în varianta clasică Scufiţei i se furau informaţiile legate de casa bunicii, prin diverse tertipuri de-ale lupului, spectacolul făcut de Diego Aramburo după textul lui Joel Pommerat ilustrează mai degrabă o problemă a societăţii şi a lumii în care trăim, unde adevăratul pericol stă în şarmul lupului, în simplitatea şi firescul lui, dar şi în condiţia fetiţei şi a oricărei femei. Pericolul la care se expune aceasta, de-a lungul timpului, indiferent de generaţie, este de necontrolat pentru că este, înainte de toate nedrept: pericolul de-a trăi într-o lume inegală, pericolul de-a fi expus pentru că ai un gen anume, pericolul unei societăţi în care cei „puternici” se cred îndreptăţiţi să păşească peste ceilalţi şi să îşi însuşească ce nu le aparţine.
A fi conştient, nu fricos, în faţa acestui pericol, a-l accepta şi a-l înfrunta prin curaj, este soluţia pe care spectacolul Scufiţa Roşie produs de Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong o promite şi o ilustrează cu încrederea că le va fi de folos atât celor mai mici dar mai ales celor tineri şi curioşi şi în cele din urmă întregii familii.

**
INTRAREA GRATUITĂ în limita locurilor disponibile!
Spectacolul este prezentat în regim de repetiție cu publicul. Premiera spectacolului va avea loc în deschiderea celei de-a III-a ediții a Festivalului Tânăr de la Sibiu (9 – 15 octombrie 2017).

✘ Rugăm spectatorii adulţi să verifice dacă spectacolele pe care doresc să le vizioneze sunt potrivite pentru copiii pe care îi însoţesc.

✘ După începerea spectacolului, accesul în sală nu mai este posibil!

Vă așteptăm cu drag, la teatru!
www.teatrulgong.ro