Seară tradițională cu specific culinar-Cipru

Eveniment gastronomic

Despre

Gastronomia este un element definitoriu al culturii specifice fiecărei țări. De aceea, în cadrul festivalului nostru s-a dezvoltat conceptul de seri tradiționale cu specific culinar, care dau posibilitatea localnicilor și turiștilor participanți să cunoască modul în care gătesc alte popoare, ce ingredinte folosesc și cum le combină. Într-un festival dedicat artei, aceste întâlniri gastronomice sunt înconjurate de muzică și dans, artiștii oferind momente muzical-coregrafice și invitând participanții să li se alăture. Veselia și participarea activă sunt elemente cheie ale acestor evenimente.
Ați petrecut vreodată alături de ciprioți? Le-ați degustat mâncărurile tradiționale și v-ați prins alături de ei în dansuri precum syrtos sau sousta? La Festivalul Internațional de Folclor “Cântecele Munților”, o astfel de experiență devine posibilă, grație serii tradiționale organizate miercuri, 3 august 2016, începând cu ora 20.00, la Restaurantul Cercului Militar din Sibiu.
Gazde vor fi membrii Asociației Culturale „Achna Forest”, care pregătesc renumitul tavvas, un preparat gătit la foc mic din carne de porc, cartofi și mirodenii; salată grecească; cartofi umpluți și cremă loullas. De pe masă nu va lipsi celebrul vin Commandaria, cel mai vechi tip de vin cunoscut, aflat încă în producție.
Prețul unui meniu este de 35 lei/persoană, iar rezervări se fac la tel. 0755/518877.

Fotografii