Ședință Foto Proiectul 'MAMA' @ LIBRĂRIA HABITUS - Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Există un singur cuvânt care se pronunță la fel în mai toate limbile: "mama".
E primul cuvânt pe care-l rostim și pe care-l învățăm a scrie. Pentru unii e părintele biologic sau social de sex feminin, pentru alții nici atât, dar când ne gândim la ce înseamnă "mama" ne gândim la femeia-înger care ne iubește necondiționat.

Când? Duminică 5 Iulie | Orele 12:00 - 18:00

Unde? Librăria Habitus / Cafeneaua din Librărie (Piața Mică nr. 4, Sibiu, Romania)

Cine? TU: dacă vrei să transmiți un mesaj mamei tale.

Cum? Pentru că e puțin timp la dispoziție; pentru a evita aglomerația; pentru a nu aștepta la coadă și pentru o bună desfășurare a lucrurilor te rog să-mi trimiți un mesaj pe pagina Proiectul MAMA (https://www.facebook.com/proiectul.MAMA?fref=ts), după care ne vedem duminică la Librăria Habitus / Cafeneaua din Librărie.

Așadar, te provocăm să-ți exprimi gândurile și sentimentele față de propria mamă.
Tu ce i-ai spune mamei tale?

Despre Proiectul MAMA

Există un singur cuvânt care se pronunță la fel în mai toate limbile: "MAMA". E primul cuvânt pe care-l rostim și pe care-l învățăm a scrie. Pentru unii e părintele biologic sau social de sex feminin, pentru alții nici atât, dar când ne gândim la ce înseamnă "MAMA" ne gândim la femeia-înger care ne iubește necondiționat.

"MAMA" este în primul rând un proiect social realizat prin mijloace foto dedicat tuturor mamelor, fie că le-am cunoscut sau nu, fie că ne-au fost aproape sau nu, fie că mai sunt printre noi sau nu. E un proiect pentru mamele care au fost, sunt și vor fi.

”Totul pornise de la gândul că noi, românii, suntem oameni foarte sensibili, dar în ciuda acestui lucru, ne găsim cu greu puterea de a spune persoanelor foarte apropiate ce înseamnă acestea pentru noi. Astfel s-a conturat ideea că acest proiect este o punte între subiect și propria mamă, în care fotografia și mesajul nu vor decât să încurajeze pe toți ceilalți să exprime sincer, fără teamă, propriile sentimente, emoții sau gânduri pe care le poartă pentru propriile mame.

De-a lungul ședințelor foto am sesizat că are loc un catarsis la nivel emoțional care dă naștere iubirii. Iubirea în cazul de față înseamnă să fii vulnerabil, să exprimi față de întregul univers sentimentele proprii pentru mama, purtate de-a lungul anilor, de cele mai multe ori reprimate.

La finalul ședințelor observ întotdeauna descărcarea, bucuria și eliberarea din sufletul subiecților cu care empatizez și descopăr, de fiecare dată, mulțumirea de a fi om.” Florin Diaconu

Vă invit pe toți să ne descoperim umanitatea prin proiectul "MAMA".