Semințe cu Suflet - Piață de semințe & more

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Sâmbătă, 9 februarie 2019, între orele 10:00-18:00, foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, corp B (din strada George Barițiu, nr. 7) se va transforma într-o piață de semințe și informații utile pentru grădinărit. Protagoniștii evenimentului sunt membrii grupului Semințe cu Suflet care vor oferi în regim gratuit semințe și butași de legume, flori și fructe din soiuri tradiționale.

Și-au anunțat prezența peste 30 de producători de semințe din întreaga țară care vor oferi celor prezenți, pe lângă semințe reproductibile din cele mai bune soiuri românești și informații valoroase referitoare la procesele de plantare, creștere și cultivare.

În aceeași zi, la ora 11:00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Județene ASTRA (corp B, etaj 5 – str. George Barițiu, nr. 7, Sibiu) va avea loc inaugurarea și prezentarea unui Fond de carte de specialitate din domeniile gastronomie și grădinărit, colecție care va fi disponibilă în regim permanent (carte-la-raft) pentru sibienii care doresc să-și îmbogățească cunoștințele teoretice și competențele practice.

Fondul de carte și catalogul bibliografic este organizat și va fi completat, în măsura feed-back-ului din partea publicului, de către Compartimentul Împrumut Carte pentru Adulți.

***
Semințe cu suflet este un grup informal care generează un spațiu colegial, destinat asigurării existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor curate și sănătoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate și apărarea biodiversitatii, dar și plantelor din grădinile noastre, a informațiilor despre agricultura ecologică sub toate formele și despre plantele care ne înconjoară.
Grupul s-a cristalizat în jurul unor valori comune, care susține dreptul oricărui cultivator, amator sau cu experiență, de a avea acces la semințe reproductibile fără monopol.
Grupul încurajează schimbul și darul semințelor tradiționale, înmulțirea si propagarea acestora într-un spațiu convivial, destinat circulării semințelor curate, fără modificări genetice, nehibridizate, fără tratamente chimice de sinteză.

INTRAREA este LIBERĂ!

Organizatori: Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu în parteneriat cu Grupul informal Semințe cu suflet
cu susținerea
Consiliului Județean Sibiu