Sensul vieţii (Det kroniske liv)


Data și ora:
Bilete:
40 lei
Gazdă:
FABRICA DE CULTURĂ - Centru Alternativ pentru Cultură, Educaţie şi Cercetare, Strada Triajului, Sibiu, Romania

Despre

Sensul vieţii (Det kroniske liv)

Danemarca / Odin Teatret

Text de: Ursula Andkjær Olsen & Odin Teatret
Regia: Eugenio Barba
Dramaturgie: Eugenio Barba
Dramaturg: Thomas Bredsdorff
Consultant literar: Nando Taviani
Light design: Odin Teatret
Consultant lumini: Jesper Kongshaug
Decor: Odin Teatret
Consultanţi decor: Jan de Neergaard, Antonella Diana
Muzică: Odin Teatret, cântece tradiţionale şi moderne
Costume: Odin Teatret, Jan de Neergaard
Regie tehnică: Fausto Pro
Asistenţi regie: Raúl Iaiza, Pierangelo Pompa, Ana Woolf
În distribuţie: Kai Bredholt, Roberta Carreri, Jan Ferslev, Elena Floris, Donald Kitt, Tage Larsen, Carolina Pizarro, Fausto Pro, Iben Nagel Rasmussen, Julia Varley
Spectacol dedicat Annei Politkovskaya și Nataliei Estemirova - Scriitoare din Rusia și activiste pentru drepturile omului, ucise de asasini anonimi în 2006, respectiv 2009, pentru că s-au opus conflictului din Cecenia. Personajele: o Madonă Neagră, văduva unui ofițer Basc, un refugiat din Cecenia, o femeie casnică din România, un avocat danez, un interpret de muzică rock din Insulele Feroe, un băiat din Columbia care își caută tatăl dispărut în Europa, un violonist stradal din Italia, doi mercenari. Acțiunea din „Sensul vieții” se petrece în diverse țări din Europa în anul 2031, după al Treilea Război Civil. Grupuri și indivizi converg, provocându-se unii pe alții, fiecare având propriile vise, dezamăgiri și speranțe. Un băiat din America Latină sosește, căutându-și tatăl, care a dispărut în mod inexplicabil. „Nu îţi mai căuta tatăl”, îi spun oamenii, care îl trimit din ușă în ușă. Băiatul nu este salvat de cunoaștere sau inocență. Mai curând, ignoranța recent descoperită îl conduce la ușa tatălui. Toate acestea se întâmplă spre uimirea tuturor, care nu mai cred în ceea ce e de necrezut: că viața unei singure victime este neprețuită, sau că valorează mai mult decât Dumnezeu.
Spectacol prezentat în limbile daneză, spaniolă, engleză, română, cecenă şi bască.
Spectacol nerecomandat celor sub 12 ani.
Efecte speciale: Un pocnet răsunător se va auzi la aproximativ 50 de minute de la începerea spectacolului, după care deasupra scenei vor apărea scântei (pentru mai puţin de un minut)
Coproducători: Institutul Grotowski (Wroclaw, Polonia); Teatro de La Abadía (Madrid, Spania).

Fotografii