Serenade: London Schools Symphony Orchestra și ICon Arts Ensamble


Data și ora:
Gazdă:
Strada Livezii, Mălâncrav 557117, Romania

Despre

Marți, 31 iulie, vă invităm la Mălâncrav, la un concert deosebit: London Schools Symphony Orchestra, aflată pentru prima dată în România, concertează alături de ICon Arts Ensamble la curia Apafi.

Caracterizată de Sir Simon Rattle „un incomparabil ambasador al excelenței și dinamismului tinerei generații de muzicieni britanici”, London Schools Symphony Orchestra este de mai bine de 60 de ani un reper al artei interpretative pe marile scene de concert din Europa.

Orchestra a concertat de-a lungul timpului sub bagheta a reputați dirijori, printre care se numără Sir Colin Davis, Sir Charles Mackerras, Sir Simon Rattle, Sir Richard Armstrong, Tamás Vásáry sau Leif Segerstam.

În fiecare vară, LSSO vizitează o țară nouă, iar, în 2018, au ales România, la invitația UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Reputația Festivalului internațional ICon Arts, ajuns anul acesta la ediția cu numărul XVI, precum și spațiul legendar al Transilvaniei au contribuit fundamental la decizia orchestrei care își dorea să viziteze România încă de acum câțiva ani.

Marți, 31 iulie, LSSO va concerta alături de ICon Arts Ensamble - ansamblu muzical alcătuit din participanți la Academia ICon Arts.

Festivalul ICon Arts Transilvania (International Contemporary Arts), ediția a XVI-a, este un eveniment organizat de UCIMR - Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. O parte din evenimente sunt co-finanțate de AFCN, Consiliul Județean Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, cu susținerea Primăriei Biertan.

Parteneri culturali: Contemporary Music Centre Ireland, Ipsia di Forli – Cesena, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Filarmonica de Stat din Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Muzeul Național Peleș, Fundația Mihai Eminescu Trust, Colinele Transilvaniei, Experience Transylvania, Săptămâna Haferland, Senator Wines, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Parteneri media: EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Capital Cultural, Tribuna, Profil Cultural, Ora de Sibiu.

Parteneri de mobilitate: GetPony

Fotografii