Serile Sibiului - SC I dr. Radu Bajenaru, arheolog


Data și ora:
Gazdă:
Piaţa Huet, 4, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Începem sezonul 2017-2018 al întâlnirilor lunare "Serile Sibiului", miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 18:30, la Cafe Wien.

Temă: Formă şi semnificaţie: o analiză socială asupra unor tipuri de topoare de metal din epoca timpurie a bronzului.
Invitat: CS I dr. Radu Bajenaru, arheolog (director adjunct al Insitutului de Arheologie "Vasile Parvan", Bucureşti).

----------------------------------------
In arheologia romaneasca, epoca bronzului (cca 1900-1600 a.Ch.) reprezinta o perioada deosebit de importanta, fie si numai din perspectiva spectaculozitatii artefactelor arheologice. Aspectele de simbolistica si spiritualitate ce sunt atribuite unor astfel de artefacte reprezinta inca teme de dezbatere intre specialisti. Dr. Radu Bajenaru este unul dintre specialistii importanti ai arheologiei preistorice, preocupat exclusiv de perioada epocii bronzului si aspectele religioase sau de simbol ale unor obiecte speciale, cum au fost si topoarele de bronz.
Tema pe care o supune atentiei incearca sa ne familiarizeze cu o problematica complexa privitoare la valentele multifunctionale ale acestor artefacte.
----------------------------------------
● Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă faceţi din timp rezervare la numărul de telefon: 0733.223.223.

● Intrarea gratuită!

● Evenimentul ”Serile Sibiului” este realizat în cadrul proiectului „Cuvintele Sibiului” organizat de către Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS) - www.aios.ro
Intrare gratuită