SIBIU | 2.10


Data și ora:
Gazdă:

Strada Samuel Von Brukenthal, Nr. 2, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Asociația Brukenthal von Studio pregătește expoziția „SIBIU | 2.10” care va fi vernisată joi, 24 august, la ora 18, în sala Atrium a Primăriei Sibiu. În cadrul acesteia va fi expusă o nouă panoramă a Sibiului pictată la aproape 210 ani de când artistul Franz Neuhauser cel Tânăr picta în 1808 bine-cunoscuta vedută a Sibiului, în prezent expusă în Galeriile de Artă din cadrul Muzeului Național Brukenthal.

Lucrarea a fost realizată de artiștii Adrian Luca, Ilie Mitrea, Ioan Muntean, Andrei Popa, Cătălin Precup și Robert Strebeli, având curator pe Laura Coltofean. Panorama este compusă din cinci module a căror dimensiune însumată este de 1,25 x 5,00 metri. Fiecare modul este pictat de câte un artist, în stilul caracteristic fiecăruia, însă conferind lucrării un caracter unitar. Pe lângă panoramă, în expoziție vor mai fi incluse cinci tablouri reprezentând Sibiul în viziunea individuală a fiecărui artist, dar și o fotografie a orașului, respectiv reproducerea fotografică a lucrării lui Franz Neuhauser, cea care a inspirat proiectul „SIBIU | 2.10”.

Surprinzând un moment din viața cotidiană contemporană a orașului, panorama este un dar oferit de Asociația Brukenthal von Studio comunității sibiene, cu ocazia aniversării în 2016 a 825 de ani de la prima atestare a orașului, respectiv cu ocazia celebrării în 2017 a 200 de ani de la deschiderea Muzeului Brukenthal pentru public.

Cu ocazia vernisajului va fi lansat și catalogul bilingv al expoziției (română - engleză), intitulat „SIBIU | 2.10: behind-the-scenes”.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 august - 8 septembrie, de luni până vineri, între orele 8-16.

Proiectul este inclus pe Agenda Culturală 2017, fiind cofinanțat de Primăria Sibiu.