SIBIU OPERA FESTIVAL


Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetății nr. 3-5, Sibiu

Despre

Demarat în anul 2001 sub denumirea de ”Festivalul Internațional al Artei Lirice de la Sibiu”, proiectul „Sibiu Opera Festival” reprezintă o manifestare muzicală de amploare, cu participare internaţională substanţială, menită să satisfacă interesul publicului din România și din străinătate, pentru muzica de operă.
Organizat anual de Filarmonica de Stat Sibiu, festivalul constituie, totodată, o platformă de manifestare artistică și de afirmare scenică a tinerelor talente din domeniul muzicii de operă, prin includera în festival a secțiunii de concurs de canto – VOX ARTIS.
Evenimentele componente ale festivalului se desfăşoară în spaţii consacrate – Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu şi în spaţii neconvenţionale, iar programele sunt axate pe spectacole de operă, operetă, musical şi balet, operă pentru copii, concerte vocal-simfonice, recitaluri de lied şi arii din opere, concurs și evenimente conexe.
Fiecare ediție aduce la Sibiu peste 500 de artişti invitaţi din țară și de peste hotare: dirijori, solişti, ansambluri corale și camerale, ansambluri de operă şi balet, colective artistice ale unora dintre cele mai cunoscute teatre lirice.

SIBIU OPERA FESTIVAL - vine cu super evenimente și în această ediție, ediția cu numărul XVIII a festivalului se va desfășura la Sibiu în perioada 17-26 septembrie 2019. Invitații noștri sunt Opera Națională Română, Timișoara, Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian, București, nu în ultimul rând, subliniem prezența orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, în închiderea festivalului, avându-l la pupitru pe dirijorul Marijn Simons. Programul festivalului îi are în vedere și pe cei mici - Spectacol de balet pentru copii - Poveste vieneză, unde le mulțumim pentru participare invitaților noștri - Opera Comică pentru Copii, București.

Vă așteptăm cu drag!