Spectacol extraordinar „Cindrelul–Junii Sibiului”- „Călătorie în ritm de vers, de cânt şi jocuri”


Despre

FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLCLOR „IOAN MACREA”, ediția a XIX-a se deschide pe data de 28 noiembrie 2017, la Sala „Transilvania” Sibiu cu spectacolul extraordinar „Călătorie în ritm de vers, de cânt şi jocuri”, susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului”. Spectacolul propune o călătorie muzical – coregrafică în zonele etnofolclorice ale României prin prezentarea unor obiceiuri caracteristice fiecărei regiuni. Astfel, călătoria începe în Mărginimea Sibiului, unde ciobanii aprind de Sfântul Gheorghe „focul viu”. În Banat asistăm la intrarea fetei în horă, în Maramureş ne familiarizăm cu obiceiul de Sânziene, în Muntenia jucăm alături de Drăgaică, apoi culegem viile în Dobrogea, colindăm alături de bucovineni şi sfârşim călătoria în şezătorile de pe Târnave şi în paşii învârtitelor de pe Hârtibaci. Ocaziile de joc, existente odinioară în lumea satului, sunt transpuse în scenă prin tablouri sincretice care valorifică mişcarea, muzica şi literatura populară.
Participă ansamblurile folclorice „Ceata Junilor”, „Veteranii Junii Sibiului”, elevi ai Şcolii de Dans „Ioan Macrea” şi soliştii: Robert Târnăveanu, Adrian Neamțu, Alina Bîcă, Daniel Rosalim, Robert Târnăveanu, Viorica Telcean, Marcel Părău, Stana Stepanescu, Oana Tomoiagă, Gabriel Dumitru și Paul Ananie.
Conducerea muzicală: Gabriel Popescu
Profesori Şcoala de Dans „Ioan Macrea”: Alesea Sas și Livia Tarcea
Călător: actorul Mihai Bica
Textul poetic: Constantin Dobrescu
Regia, coregrafia şi scenariul spectacolului sunt semnate de Theodor Vasilescu şi Silvia Macrea.

Accesul la spectacol se face pe bază de bilete, ce pot pot fi achiziționate de la Sala „Transilvania” Sibiu, începând cu 20 noiembrie 2017, între orele 10:00-18:00.

Fotografii