„SPRE O ACADEMIE DE MUZICĂ LA SIBIU” - CURS DE MĂIESTRIE VOCALĂ, EDIȚIA A XV-A, 2019

Muzică clasică

Data și ora:
Bilete:
0
Gazdă:
Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, România

Despre

Unic în peisajul culturii sibiene și în cel al manifestărilor de gen, Cursul de Măiestrie Vocală de la Sibiu organizează, în diferite locații de pe raza municipiului, cursuri, concerte demonstrative și recitaluri deschise spre publicul sibian, turiști din țară şi din străinătate, având drept scop crearea unei emulații vii, a unui interes sporit pentru arta muzicală în general și pentru cea vocală în special. Profesori prestigioși de la Conservatorul din Capitală vor ajuta pe tinerii soliști din România și din alte țări să se perfecționeze în drumul lor spre o profesie artistică vocațională de înalt rafinament.
Derularea unor proiecte artistice de o asemenea deschidere internațională, atât prin participarea unor maeștri consacrați ai domeniului cât și a cursanților sosiți la Sibiu din toată România și din lume, preludiază înființarea unei academii de muzică în orașul nostru, care, astfel, își va îmbogăți viața culturală, crescând prestigiul lui muzical.
Cursul de măiestrie vocală se adresează tinerilor talentați cu vârste cuprinse între 10 şi 30 de ani, care se pregătesc pentru o nobilă carieră profesională, deciși să intre în competiție directă la nivel european şi internațional. Prin concertele organizate în Biserica Ursulinelor Sibiu și, respectiv, la Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu, acest proiect se adresează unui public larg, de toate vârstele, dorindu-se a fi o completare calitativă benefică a ofertelor artistice obișnuite (muzică populară, muzică ușoară, folk etc.).

Fotografii