Științescu in the (Smart) City


Data și ora:
Gazdă:

Str. Constantin Noica, nr. 57, ap. 3, Sibiu, Romania

Despre

Ești pasionat de noile tehnologii digitale? În 7 noiembrie, Fundatia Comunitara Sibiu te invită la Științescu in the (Smart) City, pentru a vedea cum poți contribui la formarea noilor generații de inovatori ai orașelor sec. XXI, prin intermediul Fondului Științescu Sibiu 3.0.

În cadrul întâlnirii vom povesti despre modul în care educația se împletește cu ideea de Smart City și necesitatea de dezvolta abilități de care vor avea nevoie adulții de mâine. De asemenea, educatori de la edițiile precedente ne vor fi alături, pentru a împărtăși experiențele legate de proiectele derulate.

Smart City-ul sincronizează necesitățile locuitorilor legate de mediul ambiant, cu ajutorul datelor colectate prin intermediul noilor tehnologii. Astfel, tehnologia devine o cale spre orașe mai prietenoase și mai eficiente cu cei care le trec pragul, folosind în mod mai inteligent resursele disponibile. Înțelegerea modului în care funcționează atât orașele, cât și tehnologiile, devin pietre de temelie în dezvoltarea urbei și a locuitorilor ei.

Prin intermediul proiectelor de la Științescu, dorim să contribuim la formarea unor generații de cetățeni care înțeleg cum se dezvoltă orașele în mod sănătos și înțeleg că au potențialul și capacitatea de a contribui la conturarea acestora.

Mai multe detalii despre Fondul Științescu Sibiu 3.0 și cum aplici aici: http://sibiu.stiintescu.ro/noutati/start-inscrieri-fondul-stiintescu-3-0/

Fondul Științescu este implementat în Sibiu de Fundatia Comunitara Sibiu (FCS), în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR împreună cu partenerii locali Wenglor, Visma Software Romania, Smart Bill Romania, BearingPoint Romania, IQuest, NTT DATA Romania, Gama Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Inspectoratul Școlar al județului Sibiu.