Street Delivery Sibiu 2018


Data și ora:
Bilete:
Intrarea liberă
Gazdă:
Piata Schiller 1, Piața Friedrich Schiller 1, Sibiu 557260, Romania

Despre

Ți-ar plăcea ca piețele din orașul tău să fie libere de mașini? Și nouă! Așa că am decis să aducem Sibiul pe harta Street Delivery!

Fundația Comunitară Sibiu alături de Asociația Re:mediu organizează prima ediție Street Delivery Sibiu în cadrul Maratonului Internațional Sibiu.

Eliberăm Piața Schiller şi Strada Arhivelor de mașini, pentru a o reda oamenilor şi pentru a o mobila împreună, cu idei deștepte, pentru un oraș mai responsabil, mai al nostru, al cetăţenilor.
În curând programul complet. Ținem aproape!

► Street Delivery – Smart Cities?

În 2018, situația orașelor din România arată din ce în ce mai alarmant: avem prea multe mașini și prea puține spații pentru oameni.

Deprinderile obsesive, automate, pe care le punem zilnic în practică ne deteriorează mediul și bunăstarea și ne trezim că petrecem ani de zile într-un trafic infernal dând vina pe ceilalți, dar parcă ne-am obișnuit, comod, să folosim mașina în loc să mergem pe jos, cu bicicleta sau autobuzul. Suntem conștienți că automobilul a cucerit fiecare metru de promenadă, dar continuăm să lărgim bulevarde și să blocăm piațete în loc să oferim mai mult loc oamenilor.

►Piețe libere este o inițiativă comunitară, susținută de Street Delivery Sibiu, care-și propune eliberarea de mașini a piețelor centrale ale Sibiului, ca parte dintr-un demers mai larg de a reda spațiul public cetățenilor. Ne dorim să sprijinim dezvoltarea unui oraș verde pentru oameni, descoperind noi moduri de a petrece timp împreună, printr-o platformă care să aducă alături idei, organizații, evenimente, oameni implicați.

► Call for projects
Cum ne recuperăm orașul? Un răspuns posibil – piață cu piață. Așteptăm idei, proiecte creative și soluții smart pentru problemele orașului nostru pe care să le expunem, timp de un weekend, în Piața Schiller.

Scrie-ne ideile tale aici: https://goo.gl/forms/jHawL2GeWu7cjcXV2

Termenul limită este: 17 mai 2018. Prioritare vor fi proiectele cu o viziune care depășește cele 3 zile în care ne recuperăm piața și cele care pot fi itinerate și în alte orașe.
----------------------------------------------------------------

Intrarea este liberă, dar implică responsabilitate față de ceilalți și față de oraș.
#streetdelivery #pietelibere #maratonsibiu Fundatia Comunitara Sibiu Asociaţia Remediu Maratonul International Sibiu Piețe libere

[P.S.: Nici Facebook nu mai e ce-a fost, de aceea ne-ar fi de ajutor să dai un SHARE acestui apel. Vrem să ajungem la cât mai mulți oameni care să contribuie cu viziunea lor despre un oraș mai bun.]