Susținem identități, creăm comunități


Data și ora:
Gazdă:

Piaţa Huet, Nr. 3, Sibiu, România

Despre

Asociaţia Casa Calfelor organizează cu sprijinul Consilului Local Sibiu și al Primăriei Municipiului Sibiu proiectul Susținem identități, creăm comunități  la Sibiu în perioada 1 – 13 septembrie 2020.
 
Proiectul se desfășoară la finalul vacanței de vară și este dedicat copiilor și tinerilor din familii defavorizate. Aceștia vor participa la jocuri interactive, vor fi introduși în tainele meșeșugurilor tradiționale, vor învăța cum trebuie să se spele în mod corect pe mâini și care sunt aspectele la care trebuie să fie atenți în ceea ce privește protecția împotriva coronavirusului. 
 
Astfel asociația noastră va primi trei grupe separate de copii cu care va organiza diverse activități educative în câte două zile pentru fiecare grup. Fiecare grup va fi împărțit în două, lucrându-se la distanță unul de celălalt. Majoritatea activităților vor avea loc în aer liber. 
 
În prima dintre cele două zile de proiect pentru fiecare grupă, micuții vor participa la un atelier de gastronomie urmat de un mic curs de igienă și atelier de împâslire cu săpun. Pentru a le oferi o experiență unică acestor copii vom face și un mic tur al orașului istoric și vom savura împreună o pizza și o înghețată.
 
În cea de a două zi, fiecare dintre cele trei grupe de copii va participa la un atelier de fierărie în fața Casei Calfelor. Aici fiecare va realiza fie o mică piesă de bijuterie din fier forjat (fetele), fie un cârlig (băieții) sub atenta supraveghere a calfelor călătoare. Și această zi se va încheia cu o masă delicioasă în oraș.
 
Scopul principal al proiectului este de a le deschide micuților noi perspective și de a susține integrarea lor socială. Împreună suntem mai puternici și fiecare dintre noi este special – acesta este mesajul cu care dorim să plece fiecare copil prezent la aceste ateliere.
 
Program:
1, 4, 5 septembrie 2020, 10.30 – 14.00
8, 9, 10 septembrie 2020, 10.30 – 14.00

Participarea se face pe bază de înscriere.

Proiectul Susținem identități, creăm comunități este co-finantat de Consilul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității și pentru Tineret 2020.

Fotografii